Gazete Vatan Logo

Huawei Mate 20 bu özelliklerle gelecek!

Huawei'nin bu yıl tanıtması beklenen phablet amiral gemisi Huawei Mate 20 hakkında yeni bilgiler geldi.

Huawei Mate 20 bu özelliklerle gelecek!

Bu yıl telefonlarda trend olmasını beklediğimiz özelliklerden biri de, ekran altı parmak izi tarayıcısı. Vivo'nun X20 Plus UD modeli, bu özellik ile piyasaya sürülen ilk telefon ve geçtiğimiz günlerde tanıtılan Vivo X21 de aynı özellikle geldi. Tayvan’dan gelen yeni raporlar, Huawei Mate 20 Pro’nun da ekran altı parmak izi tarayıcı özelliğine sahip olacağını söylüyor.

Kaynaklar, Huawei’nin yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan ikinci büyük amiral gemisi telefonun Qualcomm'un kendi ekran altı parmak izi tarayıcısı ile geleceğini iddia ediyor. Yaklaşık bir yıl önce çip üreticisi Qualcomm, piyasaya sürülecek akıllı telefonlarında kullanacağı ekran altı parmak izi tarayıcısı için planlar yayınladı.

Qualcomm'un parmak izi sensörünün, normal kapasitif sensörlerden üç kat daha pahalı olduğu söyleniyor ancak, bunlardan 0,44 mm'de daha ince. Ayrıca bu yeni teknoloji, 200µm ile 300µm arasında kalınlıkta çalışan kapasitif parmak izi tarayıcının aksine, 800µm kalınlığa kadar cam altında çalışabilir. Ek olarak, Qualcomm sensörleri günümüzün cep telefonlarındaki geleneksel parmak izi algılama modüllerinden farklı olarak ıslak veya yağlı ortamlarda çalışabilir.
Tedarik zinciri kaynakları, iPhone X’in 3D sensörünün birim maliyetinin 60 dolara kadar yükseldiğini, çünkü teknolojinin, yazılım maliyetlerini önemli ölçüde artıran yazılım, donanım ve sistem entegrasyonu gelişimi üzerinde çok fazla çalışmayı içerdiğini belirtti.
iPhone X'in zayıf satış performansı ve dahili olarak geliştirilen 3D sensörlerin patentleri ihlal edebileceği korkusu nedeniyle, Çin akıllı telefon tedarikçilerinin 3D yüz tanıma modüllerini özellikle uluslararası pazarı hedefleyen cihazlarda kullanma istekleri azaldı. Bunun yerine, son modellerinde ultrasonik parmak izi modüllerini tercih edecekler.

Haberin Devamı