Gazete Vatan Logo

Huawei hedef büyüttü

Kamu projelerini takibe alan Huawei ‘tablet ve cep’ ile Türkiye’de hızlı büyüyecek

2015 yılına kadar akıllı telefon ve tablet bilgisayarda dünyanın en büyük 3 markasından biri olmayı hedefleyen Çinli Huawei, Türkiye’de de bu alanda hızlı büyüme planları yapıyor. Huawei, yeni akıllı telefonları Vision ve Honor ile ilk tablet bilgisayarı MediaPad’i 2012’nin ilk çeyreğinde Türkiye’de pazara sunacak. Kamu alımlarına odaklanan, eğitim, finans, enerji, ulaştırma ve sağlık projelerinden pay almak için rakipleriyle yarışacak olan Huawei, Fatih projesi ve Botaş’ın enerji projeleriyle ilgileniyor.

2015 yılına kadar akıllı telefon ve tablet bilgisayarda dünyanın en büyük 3 markasından biri olmayı hedefleyen Çinli Huawei, Türkiye’de de bu alanda hızlı büyüme planları yapıyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı olan, dünyanın en büyük 50 operatöründen 45’iyle çalışan ve kendi markasını taşıyan cihazlarla da iddialı olan Huawei, yeni akıllı telefonu Vision ile ilk tablet bilgisayarı MediaTab’i 2012’nin ilk çeyreğinde Türkiye’de pazara sunacak.

Türkiye’de Türk Telekom, Turkcell, Avea ve Vodafone Türkiye’nin de olduğu 100’ün üzerinde iş ortağı olan şirket, kurumsal çözümlerde de iddialı. Kamu alımlarına odaklanan, eğitim, finans, enerji, ulaştırma ve sağlık projelerinden pay almak için rakipleriyle yarışacak olan Huawei, Fatih projesi ve Botaş’ın enerji projeleriyle ilgileniyor.

Orta Asya ve Kafkasya’nın merkezi olarak belirledikleri Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Huawei Kurumsal İletişim Birimi’nin Dünya Başkanı Ross Gan, “Huawei olarak 2015 yılında dünyada ilk 3 cihaz üreticisi arasına girmek, mobil genişbant cihazlarında liderliğimizi devam ettirmek ve ev iletişim teknolojilerinde de liderlik hedefimiz var. Türkiye bizim için çok önemli ve merkez olarak gördüğümüz bir pazar. Türkiye ile ilgili uzun vadeli planlarımız, hedeflerimiz var. Türkiye’de açtığımız Ar-Ge merkezi ülkeye verdiğimiz önemin en büyük göstergesi” dedi.

15 milyon $ daha yatıracak

Türkiye’ye 3 yılda 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, insan kaynaklarına büyük önem verdiklerini kaydeden Ross Gan, 850 kişiye istihdam sağladıklarını hatırlattı. 2012’de 20 milyon dolara hayata geçirdikleri eğitim merkezini genişleteceklerini de anlatan Gan, merkezin Orta Asya ve Kafkasya bölgesine hizmet verir hale geleceğini vurguladı.
Gan, “2002’de kurulduğumuzda birkaç kişiydik. Sekiz yılda çalışan sayısını yüz kat büyüttük. Şu anda 850 kişi istihdam ediyoruz. Biz yerel eleman kullanıyoruz. Projelerimizde hep Türk mühendis kullanıyoruz. Yerelleştirmeye de önem veriyoruz. Pek çok pozisyondaki yöneticimiz Türk. Türkiye’de 100’ün üzerinde iş ortağımız var. Bu ortaklıklarımız aracılığıyla Türkiye’de 5 bin kişiye ulaştığımızı söyleyebiliriz. Türkiye’deki Ar-Ge merkezimize büyük önem veriyoruz. Bu merkezimiz sadece Türkiye‘ye değil dünyaya hizmet veriyor. Brezilya ve Rusya’daki Ar-Ge merkezlerimizle birlikte çalışıyor. İstanbul’daki Ar-Ge merkezimizi genişletmek için 15 milyon dolarlık daha yatırım yapacağız” değerlendirmesini yaptı.
Türkiye’deki Ar-Ge merkezlerinin büyüme hedeflerinde önemli bir katkı sağlayacağını kaydeden Huawei Kurumsal Çözümler Pazarlama Global Başkanı David He ise özellikle kurumsal çözümlerde Türkiye pazarında önemli bir paya sahip olacaklarına inandığını söyledi. “Türkiye’nin önemli bir bilgi teknolojileri pazarı olduğunu biliyoruz. Türkiye’de de hedefimiz 2015 yılına kadar pazar lideri olmak” diye konuştu.

Özellikle eğitim ve sağlık gibi alanlardaki çözümlerinin Türkiye’de pazarda önemli bir paya ulaşacağını düşündüklerini kaydeden David He, “Türkiye’de eğitim, finans, sağlık, ulaştırma ve enerji projelerini takip ediyoruz. Marka bilinirliğimizi arttıracak yatırımlar da yapacağız. Biz Türkiye’de iş ortaklarımızla büyümeyi hedefliyoruz. Ürün portföyümüz ve işbirliklerimizle yolumuzun açık olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

15 bin telefon tükendi

Huawei Cihaz Bölümü Pazarlama Müdürü Ada Xu da Türkiye’de Ideos ve Ideos x5 modellerinin pazara sunduklarını, 15 bin cihazın hemen tükendiğini anlattı. Xu, “Tablet bilgisayarımız MediaPad’i lanse ettik ama 2012 yılında pazara sunacağız. Yeni modellerimiz Vision ve Honor’u 2012 yılında Türkiye’ye getireceğiz. Uygulama mağazamız HiSpace’de pazara girecek. Kendi işletim sistemimizi kurmayı düşünmüyoruz. Android işletim sistemli cep telefonları üretiyoruz ama gelecek yıldan itibaren Windows Phone’lu telefonlarımız da olacak” değerlendirmesini yaptı.

Hedef 100 milyar dolar ciroya ulaşmak

- 1987 yılında kurulan Huawei, 140 ülkede faaliyet gösteriyor. 2010’da 15.8 milyar dolar, bu yılın ilk yarısında 15.2 milyar dolar olan cironun yıl sonunda 31 milyar doları bulması öngörülüyor.

- Gelecek 10 yılda ise hedef 100 milyar dolarlık yıllık gelire ulaşmak.

- Dünya genelinde 36 eğitim, 20 Ar-Ge merkezi kuran Huawei’nin 53 bini Ar-Ge bölümünde olmak üzere 120 bin çalışanı var. 2010 yılında her gün 18 patent başvurusu yaptı.

- Şirketin 2010 yılında Ar-Ge’ye yaptığı yatırım miktarı 2.5 milyar doları buldu.

- Bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı olan ve hem operatörlerle işbirliği yapan hem de kendi markasıyla cihaz üreten Huawei, 2010 yılında dünyadaki cihaz satışlarını yüzde 33 artışla 120 milyon adede yükselterek ilk 5 marka arasında yerini alma başarısını gösterdi.

- Sadece cihaz satışıyla 2010 yılında 4.5 milyar dolar ciro yapan Huawei, 2011 yılında bu rakamı 6 milyar dolara yükseltmiş olacak.

- Türkiye’de ise 2010 yılında Huawei Cihaz Yönetimi yüzde 775 büyüdü. Bu büyümede mobil geniş bant modem satışları, operatör iş ortakları ile yapılan telefon kampanyaları etkili oldu.

- 2011 yılında Huawei Türkiye Cihaz Yönetimi, akıllı telefon pazarında yüzde 9’luk payı ile üçüncü sırada yer aldı.

- Huawei Türkiye Cihaz Yönetimi, bu yıl yüzde 114 büyüme gerçekleştirerek 150 milyon dolar satış geliri elde etmeyi hedefliyor.

iPad 2 de yeni yıl için kırmızıya bürünecek!

APPLE iPad 2, yılbaşında kırmızıya bürünüyor. Smart Cover’ın manyetik tutuşuna uyumlu, kaliteli, yeni kırmızı deri kılıf ile iPad 2’niz Apple şıklığı içinde tamamen korunmuş oluyor. Yeni çift çekirdekli 1 GHZ Apple A5 işlemcisi ile iki kat daha hızlı çalışan, 10 saat pil ömrüyle bütün bir gün kullanım olanağı sunarak kullanıcısını yarı yolda bırakmayan iPad 2 için kırmızı renkli kılıfı almak isteyenler Apple satış noktalarının yanı sıra http://store.bilkom.com.tr adresinden temin edilebilecek. Satış fiyatı: 105 dolar+KDV.

Genius ile Bass’ın tadını çıkarın

GENIUS, müzik severlere daha iyi bir bass performansı sağlayabilmek için geliştirdiği 3 parçalı Hi-Fi ahşap hoparlör seti SW-HF2.1 1205’i tanıttı. Kesintisiz ses sağlayabilmek için ultra-sert MDF ahşap kabin kullanan SW-HF2.1 1205 ile müzik dinlemek daha keyifli. Uzun atışlı 5” büyük sürücüsü ile subwoofer, tüm sesleri derin bass ve booming efekti ile hissetmenizi sağlıyor.

Uydu hoparlörlerdeki koni şeklindeki 2.5 inç sürücüler ise tüm akustik sesleri net biçimde duymanıza olanak veriyor. 14 watt subwoofer ve 9’ar watt uydu hoparlörleri ile toplamda 32 watt (RMS) ses çıkışına sahip olan SW-HF2.1 1205, kolay kurulumu ve subwoofer üzerinde yer alan ses ile bass kontrolleri sayesinde pratik kullanım olanağı sunuyor. Fiyatı: 120 TL.

Mobee bu yılı 50 bin adet tablet satarak bitirecek

2009 yılında kurulan, 2010 yılında ise tablet piyasasına Türkiye’de giren ilk Türk markası olan Mobee, yakaladığı satış grafiği ile yılsonu beklentilerini aşacak. Başlangıçta, ayda 500 adet netbook, 2 bin adet tablet satışı gerçekleştiren şirket, Kasım 2011’de gelindiğinde aylık 4 bin adet tablet bilgisayar satışına ulaştı. Mobee, 2011’i yaklaşık 50 bin adet tablet satışı ile tamamlamayı hedefliyor. Şirket yetkilileri, elde edilen bu başarıyı marka olarak tablet pazarına odaklanmalarına ve kullanıcıların mobil iletişimlerini daha da konforlu hale getirmek için sürekli yeni ürün geliştirmelerine bağlıyor.
2011’de 8 yeni tablet modeli geliştiren Mobee, en yeni teknolojiyi, en hızlı şekilde tüketiciye ulaştırmayı amaçlıyor. Kalitesi ve satış sonrası hizmetleriyle kullanıcılara mobil teknoloji deneyimi yaşatmayı hedefleyen şirketin yetkilileri, “Mobee, bir tabletten beklenebilecek tüm özellikleri, herkesin satın alabileceği bir fiyat bandında sunuyor. Uyguladığımız üstün teknoloji, uygun fiyat politikasıyla herkesin, özellikle de gençlerin trendleri takip etmesini sağlıyoruz. Dershanelere yılda 1.000’den fazla tablet satışı gerçekleştiren Mobee, öğrencilerin eğitimlerine de katkıda bulunuyor. Öğrenciler hızlı ve eğlenceli mobil iletişim ile internetteki araştırmaları için Mobee tabletleri tercih ediyor. Aksesuar desteği (hdmı kablo, kılıf, araç şarj cihazı, araç kiti), fiyat avantajı ve 7/24 destek ekibinin kullanıcıların tüm yazılımsal ve donanımsal sorularına cevap vermesi Mobee’yi benzer ürünlerden farklılaştırıyor” değerlendirmesini yaptı.
Bu arada Mobee; “Fatih Projesi” ile de ilgileniyor. Bu doğrultuda yeniden yapılanan Mobee, üretim tesislerini yeniledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen “Fatih Projesi”, 2013 yılı sonuna kadar BT destekli öğretimin gerçekleştirilmesini amaçlıyor. Proje, donanım ve yazılım altyapısının iyileştirilerek öğretim programlarında etkin BT kullanımını hedefliyor. Sektördeki ilk Türk markası olan Mobee, Fatih Projesi’nin “donanım” ayağında yer almayı hedefliyor.

Archos tablet 699 liraya raftaki yerini aldı

ARCHOS’UN uygun fiyatlı ürün grubunu temsil eden Arnova serisi, teknolojiden geri kalmak istemeyen ancak bütçesini düşünenlere hitap ediyor. Seride 3G ile GPS özelliklerini bünyesinde barından ve 699 TL fiyatıyla dikkat çeken Arnova 7C G2, kategorisinde “en uygun fiyatlı tablet PC” olarak ön plana çıkıyor. Google’ın mobil işletim sistemi AndroidTM 2.3 “Gingerbread” yüklü Arnova 7C G2, yeni temalar eklenmiş kullanıcı dostu ara yüzü, gelişmiş çoklu dokunmatik klavyesi ve geliştirilmiş internet navigasyonu gibi birçok ekstra özellik sunuyor. 4GB Micro SD kartla birlikte sunulan Arnova 7C G2, SMS mesajlaşma özelliği sayesinde sevdiklerinizle sürekli iletişim halinde olmanızı sağlıyor. Fiyatı KDV dahil 699 TL.

Darty’den iki kampanya

DARTY, iki yeni indirim kampanyasıyla tüketicilerin karşısına çıkıyor. 15 Aralık’a kadar geçerli olacak ilk kampanyada, dizüstü ve masaüstü bilgisayar, monitör, yazıcı ile iPad dışındaki tabletlerde peşin satış fiyatı üzerinden yüzde 18 KDV indirimi uygulanıyor. Bugün sona erecek diğer kampanyada ise tüm Panasonic marka TV’lerde yüzde 20 indirim fırsatı var.

Yılbaşı için hediyeli özel paketler Nokia Shop’ta

NOKIA Shop yılbaşı öncesinde tarz, eğlence ve işine düşkün olanlar için 3 farklı armağan paketi hazırladı. 10 Aralık’ta başlayan uygulama çerçevesinde Nokia Shop’lardan Nokia 701, Nokia E6 veya Nokia N9 alanlar yılbaşına özel hediyeleri de kazanacak. Tarzlarını ön plana çıkarmak isteyenler için Nokia 701 Stil Paketi var. Nokia 701, iç ve dış mekan kullanımında mükemmel görüntü sağlayan 3.5 inçlik ClearBlack özelliğiyle birlikte dünyanın en parlak ekranlı telefonu. Fiyatı 979 TL. Nokia E6 İş Paketi alanlara BH-218 Bluetooth kulaklık hediye ediliyor. Nokia E6, QWERTY klavyesi ve yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranıyla iş ve özel yaşam dengesini desteklemek üzere tasarlanan çok şık bir akıllı telefon. Fiyatı 899 TL.

Nokia N9 Eğlence Paketi’ni tercih edenler Nokia N9 saat ve kılıfın yanı sıra 100 MB veri paketini de almaya hak kazanıyor. 3.9 inçlik AMOLED ekran, NFC teknolojisiyle içerik paylaşımı, Carl Zeiss 8 megapiksel otomatik odaklı sensör, HD kalitede fotoğraf ve video çekim özelliği, sosyal ağlarda kolay fotoğraf ve video paylaşımı, ücretsiz sesli yaya ile araç navigasyon gibi özellikleri bulunuyor. Fiyatı 1.559 TL.

Bu farenin üç yıl pil ömrü var

LOGITECH’İN mikro-hassas kaydırma tekerleğine sahip yeni kablosuz mouse’u Logitech M525, 3 yıl pil ömrüyle dikkat çekiyor. M525, mikro-hassas kaydırma özelliğiyle uzun bloglar ya da sosyal ağ sayfaları arasında hızlı gezinmenizi sağlıyor. Unifying özelliği sayesinde bilgisayarınızın diğer USB girişlerinizi boş tutabilirsiniz. Fiyatı: 69 TL.

Haier bilgisayarlar bu ay indirimli satılacak

DATASTAR, uygun fiyatlı ama harici grafik kartı da olan notebook isteyenler için ideal olan Haier R410’da yılın son kampanyasını düzenliyor. 1GB harici ekran kartı, 14 inç büyüklüğünde ekranı olan notebook yıl sonuna kadar 589 dolar yerine 489 dolar fiyatla satışa çıktı. Notebook’un 2 GB belleği ve 320 GB sabit diski bulunuyor. Tüm Haier notebook’larda olduğu gibi HDMI yuvası, Bluetooth gibi özellikleri olan ürünün eSATA girişi, kablosuz internet bağlantısı ve bütünleşik video kamerası da var. Aralık sonuna kadar devam eden kampanyada Linux işletim sistemli modeli 489 dolara, Windows 7 Home Basic işletim sistemli modeli 689 dolar yerine 589 dolara satılıyor.

Haberin Devamı