Gazete Vatan Logo

Huawei'den gündemi sarsacak açıklama

Sektörün önde gelen cep üreticilerinden Huawei, telefon sektörünü yakında büyük iflasların beklediğini öne sürdü.

Sony, 2014 yılı için yarım milyar dolar zarar beklerken, 2.5 milyar dolara çektiğini henüz açıklamıştı. Çinli telefon üreticisi olan Huawei’den ise oldukça şaşırtıcı bir yorum geldi.

Sektörün önemli isimlerinden olan Huawei, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Piyasada bulunan bazı büyük üreticilerin zor durumda olduğunu belirten şirket, önümüzdeki iki sene içerisinde cep telefonu piyasasında çok büyük bazı markaların çekileceğini veya iflas edeceklerini iddia etti.

Cep telefonu sektörünün büyük kayıplar vereceğini vurgulayan Huawei’nin cihaz bölümü başkanı, HTC’nin de uzun zamandır nakit sıkıntısı yaşadığını hatırlattı. Samsung ve Apple gibi çok büyük firmaların tutunabileceğini belirten telefon devi, bu firmaların satış rakamları ile rekabet edemeyen firmaların piyasadan çekileceklerini ileri sürdü.

Piyasada yaşanan hareketlenmenin neticesinde artan satış oranlarının Apple ve Samsung’a yaradığını söyleyen yetkili, iki firmanın toplam pazar payının yüzde 37’ye ulaştığını, buna karşılık diğer markaların ise kalan pazarı paylaşmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bunun neticesinde ise bazı büyük firmaların iflasın eşiğine geldiğini belirtti.

Şu anda piyasanın yüzde 6.9’una sahip olan Huawei’yi yüzde 5.4 ile Lenovo ve 4.9 ile LG takip ediyor. Daha küçük paylara sahip olan firmaların ise teknoloji yatırım yapmakta zorlanacaklarını belirten şirket yetkilisi, bu firmaların satış rakamları sonrasında yeni nesil telefonlar üretiminde sıkıntı yaşayacaklarını açıkladı. Bu krizin sonucu olarakta çok sayıda markanın piyasadan çekilmek zorunda kalacağını belirtti.

Huawei yetkilisi yaptığı açıklamada en iyi yazılıma Apple’ın ve en iyi donanıma Samsung’un sahip olduğunu belirtti. Kendilerinin ise iletişim sektöründeki geçmişlerini göstererek en iyi bağlantıya sahip olduklarını söyledi.

Bakalım Huawei cephesinden gelen bu açıklama ne kadar doğru çıkacak…

Haberin Devamı