Gazete Vatan Logo

Huawei'den daha iyi kameralı telefonlar geliyor

Huawei mobil fotoğrafçılıkta iddialı bir konuma yükselmek için ünlü fotoğraf makinesi üreticisi Leica ile işbirliğine gittiğine duyurdu.

Huawei'den daha iyi kameralı telefonlar geliyor

Galaxy S7, LG G5 ve son olarak Xiaomi Mi 5 mobil fotoğrafçılığın hangi noktaya geldiğini gösteren son dönemin en yenilikçi çözümleri oldu. Huawei’den bu kategoride rekabet edecek bir akıllı telefon göremedik, ancak Çinli teknoloji devinin son hamlesi mobil fotoğrafçılık rekabetinde artık geride kalmayacağını gösterdi.

Huawei bugün Japonya’da gerçekleşen kamera fuarı CP+’ta Alman menşeli ve dünyanın en önemli fotoğraf makinesi üretici Leica ile ortaklık gerçekleştirdiğini duyurdu. Yapılan anlaşma Huawei’in mobil fotoğrafçılıkta daha iddialı bir noktaya gelmesi açısından önemli bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Ortaklık benzer şekilde Leica için de büyük fırsat olarak görülüyor. Şirket uzun vadeli anlaşma neticesinde fotoğrafçılık kategorisine göre daha popüler bir konumda olan mobil dünyasında daha kârlı işlere imza atabilir.

>> İlginizi çekebilir: Resmi: Xperia Z serisi artık olmayacak

Daha önce Leica markasını Panasonic’in Android işletim sistemine sahip Lumix CM1 modelinde gördük, ancak telefon hem yüksek fiyatı hem de yaygın şekilde dünya piyasalarına sunulmamasından dolayı ilgi gören bir model olmadı

Haberin Devamı

Leica’nın fotoğrafçılık noktasındaki yeteneklerini göz ardı edilemez, ancak markanın daha çok pahalı ürünlerle tanındığının altını çizmekte yarar var. Huawei ise özellikle Uzak Doğu’da uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla sektördeki pazar payını önemli ölçüde artırdı. Dolayısıyla Leica ve Huawei ortaklığında geliştirilecek telefonlar hem fiyat hem de kamera yetenekleri itibariyle şimdiden merak uyandırmıyor değil.

Galaxy S7 ve S7 Edge ilk kamera örnekleri


KAYNAK : Teknolojioku.com - Huawei'den daha iyi kameralı telefonlar geliyor

Apple iPhone 5SE'nin çizimleri sızdırıldı