Gazete Vatan Logo

Huawei'den 3 arka kameralı amiral gemisi

Huawei’nin önümüzdeki ay duyurması beklenilen P20 modeli için ilk görseller sızdırıldı. Çinli teknoloji devi büyük beğeni alan Mate 10 ve Mate 10 Pro’nun ardından yeni cihazlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Huawei'den 3 arka kameralı amiral gemisi

Huawei’nin geçtiğimiz yıl çıkardığı akıllı telefonlar büyük beğeni toplamıştı. Uzun süredir ses çıkmayan Çinli teknoloji devinden sonunda somut bilgiler ortaya çıktı. Yeni sızıntılarla birlikte önümüzdeki ay Paris’te tanıtılacak olan Huawei P20’nin görselleri internette dolaşmaya başladı. Tasarım olarak önceki modellere göre bazı değişikliklere sahip olan P20’nin çerçeveleri büyük oranda küçültülerek ortaya çok şık bir telefon çıkartılmış.

Prototipe ait sızan görsellere bakıldığında eğer önümüzdeki ay bu cihaz tanıtılırsa Samsung’un Galaxy S9’una karşı ciddi bir rakip gibi görünüyor. Cihazın ses açma ve kapama tuşlarının olmaması tasarımla ilgili en dikkat çeken detay. Cihazın sağ tarafında dokunmatik göstergeler bulunan bir güç düğmesi ile tüm işlemlerin yapılabilmesi hedeflenmiş.

3 ARKA KAMERALI AMİRAL GEMİSİ

Huawei önceki modellerinde kamera bölümünü ortaya çıkaran bazı detaylar kullanıyordu. Ancak sızdırılan görsellerde kamera bölümü oldukça sadece bir tasarıma sahip. P10’a göre daha yuvarlak kenarları olan P20 ele daha iyi oturacağa benziyor.

Haberin Devamı

Huawei P20 hakkındaki en önemli sızıntılardan biri de telefonun 3 arka kameralı bir versiyonunun olacağı. Sızdırılan görsellerde iki arka kameralı modeller olduğu görülüyor ancak bazı kaynaklarda paylaşılan bilgilere göre telefon Mate 20, Mate 20 Pro ve Mate 20 Plus olarak üç modelde çıkacak. Bu modellerden bir tanesinde 3 kamera olacağı bekleniyor. 3. Kameranın ne işe yarayacağı hakkında bilgi yok ancak kesinlikle bir işlevi olacaktır.

3.5 MM KULAKLIK GİRİŞİ YOK

Apple ve Google’dan sonra Huawei de 3.5 mm ses girişini akıllı telefonlardan çıkarıyor. Telefonlarda USB Type-C portundan kulaklıklarımızı kullanabileceğiz. 3.5 mm ses girişi konusunda Samsung gibi şirketler diretmeye devam ediyor.

Huawei’nin amiral gemileri hakkında şu an için somut bilgiler yok, ancak bu görüntüler bu yılın akıllı telefonlara nasıl yansıyacağını az çok gösteriyor. Bu sene akıllı telefonlar geçtiğimiz yıl geçirdiği değişimi biraz daha geliştireceğe benziyor.

Haberin Devamı