Gazete Vatan Logo

HTC One Watch geliyor!

HTC One Watch geliyor!

Samsung, LG, Asus, Motorola, Apple gibi rakiplerinin aksine HTC, saat konusunda şimdiye kadar herhangi bir çalışmada bulunmayarak dikkat çekmişti. İddiaya göre firma artık kolları sıvadı ve akıllı saat için düğmeye bastı.

Sızıntının kaynağı popüler Twitter hesabı olan @evleaks. Yaklaşık bir yıldır ara ara gündeme gelen bu gelişme, Şubat 2016’da netlik kazanacak gibi duruyor. İddialar firmanın MWC 2016’da ilk akıllı saatini duyuracağı yönünde. MWC 2016, 22-25 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ve HTC fuarda yer alacak.

Saatin adının HTC One (veya HTC One Watch) olması bekleniyor. Tahmin edebileceğiniz üzere Android Wear işletim sistemini kullanacak. HTC Halfbeak olarak kodlanan cihaz ile ilgili sadece ekran çözünürlüğü bilgisi var. 360 x 360 piksel çözünürlükte ve yuvarlak bir ekranla karşımıza çıkacak olan HTC One Watch anlaşılan uygun fiyatlı bir model olmayacak. Çünkü yuvarlak ekran panelleri, kare veya dikdörtgen formundaki ekranlara göre daha pahalı oluyor. Dolayısıyla HTC’nin üst segment bir saat için çalıştığını düşünebiliriz.

Haberin Devamı