Gazete Vatan Logo

HSK'dan yeni kararname:20 ilin başsavcısı değişti

HSK kararnamesi ile 3 bin 722 hakim ve savcının görev ile 5 bölge adliyesi ve 20 ilin başsavcısı değişti.Ayrıca 4 ile daha bölge adliyesi kurulması kararı verildi.

HSK'dan yeni kararname:20 ilin başsavcısı değişti

HSK 1. Dairesi'nin adli ve idari yargı 2019 yılı ana kararnamesi yayınlandı. Kararname ile adli ve idari yargıda 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti. Aralarında, Diyarbakır, Samsun ve İzmir'in de bulunduğu 20 ilin başsavcısı yeniden belirlendi. Kararnameyle ayrıca Van, Diyarbakır, Kayseri ve Trabzon bölge adliye mahkemeleri faaliyete geçirildi, bu mahkemelerin hakim ve savcı ihtiyacına göre atamalar yapıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

2014 yılında Sivas Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilen Murat İrcal, yeni kararname ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. İrcal'dan boşalan Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı görevine ise Manisa Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu tayin edildi.