Gazete Vatan Logo

Hrant Dink soruşturmasında 4’ü jandarma 5 kişiye gözaltı

Hrant Dink soruşturmasıyla ilgili olarak 1 yarbay, 2 astsubay, 1 uzman çavuş, 1 yayınevi sahibi olmak üzere toplam 5 kişi gözaltına alındı.

Hrant Dink soruşturmasında 4’ü jandarma 5 kişiye gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 4’ü jandarma görevlisi 5 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Dink cinayete ilişkin jandarma görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında, İstanbul ve Trabzon’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında jandarma yarbay, jandarma astsubay, jandarma uzman çavuş ve bir yayınevi sahibi İstanbul’da, jandarma astsubay başçavuş da Trabzon’da yakalandı.

Kilit isimlerden biri

Gözaltına alınan isimler arasında Hrant Dink cinayetinde, olay yerindeki jandarmalarla telefon trafiği belirlenen ve cinayetteki kilit rolü ortaya çıkarılan o dönem Yüzbaşı olan M.D. de bulunuyor. Jandarma görevlilerinin Hrant Dink’in öldürülmesinden önce ve sonra Trabzon ve İstanbul İl Jandarma İstihbaratı arasında koordinasyon sağladığı tespit edilmişti. M.D’nin dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’le de cinayetten önce ve sonra çok sayıda telefon görüşmesi olduğu belirlenmişti.

Haberin Devamı

M.D.’nin cinayetle bağlantısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın telefon kayıtlarını analiz ettirmesiyle ortaya çıkarılmıştı. Savcılık, Dink’in öldürüldüğü yerde jandarmaların olduğunu tespit etmiş, şüphelilerin isimlerini ve telefonlarını belirlemişti. Şüpheli jandarma personelinin aralarındaki telefon konuşmalarında en çok aranan ismin Yüzbaşı M.D olduğu ortaya çıkmıştı. Hrant Dink’in Bakırköy’deki evine giden Trabzon Jandarma istihbaratına bağlı personeli İstanbul’da karşılayan kişinin de Jandarma Yüzbaşı M.D. olduğu tespit edilmişti.