Gazete Vatan Logo

HP yeni Chromebook'unu tanıttı

HP yeni Android uygulama çalıştırma özelliği Chromebook'unu görücüye çıkardı. Cihaz, kullanıcılarına üst düzey dokunmatik deneyimini yaşatacak

HP yeni Chromebook'unu tanıttı

Google'ın özellikle öğrenciler için nitelendirilen ve genellikle internet tarayıcısı deneyimine yönelik tasarlanan uygun fiyatlı Chromebook cihazlarıyla ilgili en heyecanlandırıcı haber bu yıl düzenlenen Google I/O 2016 etkinliğinde gelmişti. Google etkinlikte Android uygulamalarının artık Chrome OS tabanlı cihazlarda da çalışacağını açıklamıştı.

ÜST DÜZEY PERFORMANSI HEDEFLİYOR

Dünya'nın en büyük dizüstü bilgisayar üreticilerinden HP, dokunmatik ekrana sahip yeni Chromebook'unu tanıttı. Tıpkı diğer Chromebook'lar gibi uygun fiyatlı olan HP'nin yeni ürünü Chromebook 11 G5 artık Chrome OS platformunda çalışacak Android uygulamalarında iyi bir performans vermeyi hedefliyor.

CİHAZ ÜLKEMİZDE SATIŞA SUNULMAYACAK

Chromebook 11 G5'in özelliklerine baktığımızda cihazda 11.6 inçlik dokunmatik ekran ve Intel Celeron N3060 işlemci bulunuyo, şimdilik cihazın diğer teknik özelliklerinden detaylı olarak bahsedilmiyor. 12.5 saate kadar batarya ömrü sunan HP Chromebook 11 G5 Ekim ayında sadece 189 dolar fiyat etiketiyle satışta olacak. Üzülerek diğer Chromebook'lar gibi HP Chromebook 11 G5 modelinin de ülkemizde satışa sunulmayacağını da belirtelim.

Haberin Devamı