Gazete Vatan Logo

Hozat'ta sanatçıya saygı duvarı!

Hozat'taki o duvara Türkiye’ye mal olmuş sanatçı, aydın ve yazarların posterleri ve eserleri asıldı...

TUNCELİ’nin Hozat İlçesi’nde Cumhuriyet Caddesindeki iki binanın ön duvarlarına, ’Sanata ve sanatçıya saygı’ adı verilerek, Türkiye’ye mal olmuş sanatçı, aydın ve yazarların posterleri ve eserleri asıldı. Hozat’ın Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, topluma malolmuş ve topluma önderlik yapmış insanların sonsuza dek yaşatılması için küçük bir katkı yaptıklarını söyledi.

Hozat’ta ’Sanat ve sanatçıya saygı’ adı verilerek, Türkiye’ye mal olmuş sanatçı, aydın, yazar ve kişilerin posterleri ve eserleri asıldı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan belediyeye ait iş merkezi ile bir düğün salonunun ön duvarlarına Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Kazım Koyuncu, Hasret Gültekin, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Hrant Dink, Ruhi Su, Ahmet Arif, Nazım Hikmet, Pir Sultan Abdal, Seyit Rıza ve Nuri Dersimi’nin fotoğrafları ve eserleri asıldı.

Belediye Başkanı Cevdet Konak, bu duvara asmak için sipariş verdikleri Uğur Mumcu ve Van depreminde hayatını kaybeden ve Hozatlı olan DHA muhabiri Cem Emir’in de portelerinin asılacağını söyledi. Konak, topluma mal olmuş ve topluma önderlik yapmış insanların sonsuza dek yaşatılması için küçük bir katkı yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bizler topluma mal olmuş ve topluma önderlik yapmış kişilere hep saygılı olduk, yaşarken de saygılıydık ölürken de. Bu nedenle bu insanların eserleri sonsuza kadar yaşamalıdır. Toplumları kültürel değerleriyle güçlenmesini ayakta durmasını sağlayan sanatsal değerleridir. Bu anlamda bizler de ilçe halkıyla yapmış olduğumuz toplantılarda ilçemizin muhtelif yerlerinde, sanata ve kültürel yaşama kendisini adamış ve bu uğurda bedel ödemiş, bu ülkenin ezilenlerine toplumsal değerler noktasında çok şey kazandırmış, müzik, kültür ve sanatın her alanını kapsayacak değerlerimize ait duvarları oluşturmaya karar verdik."

Haberin Devamı