Gazete Vatan Logo

House of Cards hayranı çıktı

ABD karşıtı açıklamalarıyla bilinen İran’ın dini lideri Hamaney’in ünlü Amerikan dizisi House of Cards’ın sıkı bir takipçisi olduğu ortaya çıktı

House of Cards hayranı çıktı

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip olan ‘House of Cards’ adlı Amerikan dizisinin sıkı bir takipçisi olduğunu yazdı. Gazete, görevde kaldığı sürece ABD ile müzakere yapılmayacağını söyleyen Hamaney’in, dizinin popüler karakterlerinin repliklerini kendi konuşmalarında kullandığını öne sürdü. İran’ın dini liderinin Oscar ödüllü ABD’li aktör Kevin Spacey’in canlandırdığı Frank Underwood karakterinin bir sözünü geçtiğimiz günlerdeki bir basın toplantısında aynen kullandığı belirtiliyor.

Dizi repliklerini çalıyor

Hamaney’in, dizinin popüler karakteri Frank Underwood’un “Sağ elinizle tokalaşın ama sol elinizde de bir kaya parçası bulundurun” sözünü kullanarak, “İşte Amerikalılar böyle insanlar. Dikkatli olun” dediği ifade ediliyor. İran Devlet Televizyonu’nun Amerikan seçimlerine yoğun ilgi gösterdiği ve başkan adaylarının tartışmalarını canlı olarak yayınladığı biliniyor. Birçok yayında Frank Underwood’un ‘acımasız’ ve ‘gaddar’ karakterinin Amerikan siyasetinin simgesi olduğu dile getiriliyor.

Haberin Devamı