Gazete Vatan Logo

Hotmail ve Gmail hesabı nasıl açılır?

Dünyanın en popüler mail hesaplarından olan Hotmail ve Gmail hesapları nasıl açılır? Hotmail ve Gmail hesaplarına nasıl giriş yapılır? Hesap açarken Hotmail ve Gmail sıkıntı yaşıyorsanız açtığınız hesaba girerken problem yaşıyorsanız...

Hotmail ve Gmail hesabı nasıl açılır?

Artık teknolojinin hızla gelişim gösterdiği günümüzde sizler de iletişiminizi mailler üzerinden sağlıyor olabilirsiniz. Hotmail Mail alışverişinde bulunmanın en kolay ve güvenilir yolu olan giriş oldukça kolay.

Hotmail.com 'a giriş yapmak oldukça kolay fakat sizler kullanmaya yeni başlayacaksanız şayet, uzantısı üzerinden kayıt işlemlerini yapmalısınız. Bunun için ücretsiz kaydol sayfasından sizden istenen kişisel bilgilerinizi girmeniz yeterli olacaktır. Belirlediğiniz mail adresine sahip başka bir kayıt yoksa işleminiz daha çabuk neticelenecektir fakat aynı mail adresinden bir tane daha mevcut ise kayıtlı olmayan bir mail adresini kendinize seçene kadar işlem devam edecektir.

Gerekli olan güvenlik soruları ve gizli soru ve yanıtlar sayfasından sonra Hotmail Kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Hotmaile giriş yaptığınız kendi sayfanızda artık hem gelen maillerinizi görüntüleyebilir hem de cevap vermek ya da yenisini hazırlamak suretiyle mailler gönderebilirsiniz.

Hotmail Oturum Açma İşlemi

Haberin Devamı

http://outlook.com adresine giderek e-posta adresinizi ve parolanızı girin. Her seferinde oturum açmanıza gerek kalmadan gelen kutunuza erişebilmek istiyorsanız Oturumumu açık tut'u seçin.

Oturum aç'a tıklayın. Ortak kullanılan bir bilgisayardan oturum açıyorsanız Tek kullanımlık kodla oturum açın'a tıklayıp ekrandaki yönergeleri izleyin.

Oturumu kapatmak için sağ üstte bulunan adınıza ve ardından Oturumu kapat'a tıklayın.

Hesap geçici olarak engellendi

Hesabınızın dolandırıcılığa veya uygunsuz kullanıma karşı korunmasına yardımcı olmak için, olağandışı etkinlik algıladığımızda hesabı geçici olarak engellemiş olabiliriz. Hesabınızın engellenmesinin sinir bozucu olabileceğini biliyoruz ancak kolayca birkaç adımla geri almanıza yardım edebiliriz.

Oturum açarken sorun mu yaşıyorsunuz?

Doğru parolayı kullandığınızdan eminseniz. Fakat parolanızın yanlış olduğunu söylüyorsa, Caps Lock'un kapalı olduğundan emin olun. Parolalar büyük/küçük harfe duyarlıdır.Hizmet durumu yeşil olduğu halde oturum açamıyorsanız, birisi parolanızı ele geçirmiş ve hesabınızı kullanıyor olabilir. Parolanızı unuttuysanız veya kaybettiyseniz, sıfırlamanız gerekir.

Haberin Devamı

Hesabınızın engelini kaldırma

Hesabınızın engelini kaldırmak için https://account.live.com adresine gidin ve engellenen hesabınızla oturum açın. Güvenlik kodunun size kısa mesajla gönderilmesi için telefon numarası girebilir veya, telefonunuz kısa mesaj desteklemiyorsa, otomatik bir telefon görüşmesiyle gönderilmesini isteyebilirsiniz.

Güvenlik kodunu girdikten sonra, engellemeyi kaldırma işlemini tamamlamak için şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Hesabınızı güvende tutmak için güçlü, eşsiz bir parola oluşturduğunuzdan emin olun. Yeni parolanızı kullanmadan önce ne kadar güçlü olduğunu test etmek için parola denetleyicimizi kullanın.

Güvenlik koduyla ilgili sorunlar

Hesabınızın engellemesini kaldırmanın en hızlı yolu, çevrimiçi olarak bir kod isteyip o kodu girmektir. Hesabınızın engelini çevrimiçi olarak kaldırmayı denemediyseniz oradan başlamanızı öneririz.

Haberin Devamı

Girdiğiniz telefon numarasına güvenlik kodu gelmediyse, tekrar deneyin veya güvenlik kodum yok seçeneğine tıklayarak başka bir numara deneyebilirsiniz. Size bir kod istemeniz için başka bir fırsat sunulacaktır.

Kısa mesaj isterseniz, kısa mesaj destekleyen bir telefon numarası kullanın.Kodunuz çalışmıyorsa başlıktaki sayılar değil, mesajın gövdesindeki sayıları girin.

Gmail Hesabı nasıl açılır?

Gmail hesabı açmak için öncelikle google ana sayfasına giriş yapın.

Ardından sağ üst köşede yer alan oturumu aç sekmesine tıklayın.

Burada kayıt ol yazan yeri tıklayın ve kişisel bilgilerinizi girerek bir gmail hesabı oluşturun.

Ardından gmail hesabınızla google ana sayfadan tekrar giriş yapın.

Sağ üst köşedeki ayarlar sekmesine tıklayın. Ardından hesap ayarları ve ürünle sekmesine tıklayın.

Gmail resmi blog sayfasında bir yazı yayınlayan ürün müdürü Sri Harsha, Gmail otorum aç gelen kutusuna düşen spam sayısının yüzde 0.1'den daha az olduğunu söyledi. Yanlışlıkla spam olarak algılanan "Yalancı Pozitif" postaların ise yüzde 0.05 oranlarında olduğunu söyleyen Harsha, buna rağmen Gmail spam algılamasının hala mükemmel olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Google şimdi istenilen postaların spam klasörüne düşmemesi için e-postaları yapay sinir ağları ile ayıracak. Özellikle banka ve havayolu şirketlerinin e-posta yoluyla gönderdiği dekont, makbuz ve uçak bileti gibi önemli postalar spam olarak sınıflandırılabiliyor. Bu durumda kullanıcılar spam klasöründe e-posta aramak durumunda kalabiliyorlar.

Gmail için hizmete sunulan "Postmaster Tools" ile bu sorunların aşılması planlanıyor. Şirketler bu sayede yüksek hacimli gönderiler için teslim hataları ve spam raporları gibi detaylara ulaşarak e-posta analizlerini yapabilecekler.