Gazete Vatan Logo

Hopa’da MİT’ten IŞİD operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı, Gürcistan’tan gelen IŞİD militanlarını takibe alıp operasyon düzenledi, eylem hazırlığındaki 3 şüpheli gözaltına alındı

Hopa’da MİT’ten IŞİD operasyonu

Artvin’in Hopa İlçesi’nde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen operasyonda IŞİD militanı olduğu öne sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı.THY’nin İstanbul-Gürcistan Batum seferini yapan uçağıyla geldikten sonra karayoluyla bu sabah Hopa Terminali’ne gelen 3 kişiyi takibe alan MİT ekipleri operasyon düzenledi. Uyrukları açıklanmayan ve IŞİD militanı olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Eylem hazırlığında olduğu öne sürülen kişinin sorgusu sürüyor.

El Nusra’dan katliam videosu

Öte yandan Suriye’de El Nusra Cephesi, İdlib’deki operasyonda girilen çatışma sonrası ele geçirilen 42 Esed askerini öldürdü.

Ebu Duhur Havaalanı’nı ele geçirmek için başlatılan operasyon sonrası İdlib kırsalındaki bir alana toplanan 42 rejim askeri yan yana dizildi. Her askerin arkasına bir Nusra üyesi kondu ve komutanın yaptığı konuşmadan sonra tek tek infaz edildi. İnfazın gerçekleşmesinden önce bir konuşma yapan El Nusra İdlib komutanı Ebu Abdullah Eş Şami esirlere “Sizin bizimle beraber olmanız gerekirdi fakat siz zalim Esed’e köle olmak için direndiniz” sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Sincar’da IŞİD tünelleri bulundu

TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD’in elinden kurtarılan Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar (Şengal) ilçesinde yapılan incelemelerde örgütün şehrin altına elektrik bağlantılı ve yataklı gizli bir tünel sistemi kazdığı ortaya çıkartıldı. Yaklaşık 40 gizli tünelin bulunduğu IŞİD yapılarında yatılacak alanlar, bomba yapım ekipmanları, ilaç stokları, kum torbaları ve Kuran’lar bulundu. Tünelleri ortaya çıkartan peşmergeler şehri bir yıldan uzun süre boyunca yöneten IŞİD’in bu tünelleri hava saldırılarından korunmak ve silah depolamak için kullandığına inandıklarını söyledi. Tünellere şu anda yıkık halde olan iki evden girildiği ve her bir tünelin sadece bir yetişkinin geçebileceği kadar dar olduğu açıklandı. Tüneller arasında bulunan geniş bir odanın ise sığınak olarak kullanıldığı belirtildi. Bu ay başında Kürt peşmergenin kontrolüne geçen Yezidi halkın yaşadığı Sincar bölgesi, 3 Ağustos 2014’te terör örgütü IŞİD’in eline geçmişti. ( VATAN DIŞ HABERLER )

Haberin Devamı