Gazete Vatan Logo

Honor 10 için geri sayım başladı

Honor’ın en yeni amiral gemisi cep telefonu Honor 10, Türkiye pazarına giriş yapıyor. Yapay zeka destekli kamerası ve şık tasarımı ile dikkat çeken akıllı telefon bu ay Türkiye’de satışa sunulacak

Honor 10 için geri sayım başladı

Londra’da düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan Honor 10, bu ay Türkiye’de satışa sunuluyor. Telefon “Yapay Zekada Güzellik” konseptini hayata geçirirken, sektörde çığır açan iki yeni özelliği de göz önüne serdi. Honor 10’un gelişmiş AI 2.0 teknolojisi çift mercekli kameraya ustalık katarken, telefonun arka yüzündeki 3D cam yüzeye uygulanan, Honor 10 CMF adını taşıyan 15 katmanlı nano ölçekteki optik kaplama Kuzey Işıkları’na benzer bir görsellik sağlıyor. Tasarım, Face ID, 24MP ve ıslak parmak izi okuma özellikleri bulunan telefon temmuz ayında Türk tüketicileri ile buluşacak.

Honor 10’un 24 MP+16 MP çift mercekli yapay zekalı kamerası, Kirin 970 platformundaki NPU (yapay sinir ağı ünitesi) ile geliştirildi. Bu sebeple 22 kategorideki 500’den fazla senaryoyu gerçek zamanlı olarak tanıyabiliyor. Kameranın gördüğü nesnelerin dış hatlarını belirleyebilen kamera, gökyüzü, bitkiler, insanlar ya da bir şelaleyi dahi tanıyarak, kadrajdaki konumlarını anında belirleyebiliyor. Bu özellik sektörde bir ilk olan Semantik Görüntü Segmentasyon teknolojisi ile çalışıyor ve Honor 10, tek bir görüntüde yer alan birden çok nesneyi tanıyabiliyor.

Haberin Devamı