Gazete Vatan Logo

Hong Kong'un eski yöneticisine 20 ay hapis

Hong Kong'da hapis cezası alan ilk yönetici olan Tsang, yedi yıllık görev süresinde imza attığı bazı anlaşmaları kamuoyuna duyurmadığı için mahkemeye çıkmıştı. Söz konusu imzalar, yöneticinin ortak olduğu bir medya şirketini ilgilendiriyordu.

Hong Kong'un eski yöneticisine 20 ay hapis

Hong Kong'un eski Özel Yöneticisi Donald Tsang Yam-kuen, görevi kötüye kullanmaktan 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezayla Tsang, hapis cezası alan ilk Hong Kong yöneticisi oldu.

'Son 40 yılını kamu hizmetine adadığı için' cezası 10 ay düşürülen Tsang'ın eşi, Selina Tsang kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Selina Tsang, "Donald ve ben, son beş yıldır inanılmaz sıkıntı çektik ve baskı altında kaldık. Bu sebeple de bugünkü karardan ötürü çok üzgünüz. Ancak buna da güçlü durarak ve cesaretle yaklaşacağız" dedi.

Pekin yönetiminin aday göstermesiyle 2005'ten 2012'ye kadar görev yapan Tsang'ın, ortağı olduğu bir medya şirketinin çıkarlarının çakıştığı emlak ve yayıncılık anlaşmalarına imza attığı ve bu anlaşmaları bilerek kamuoyuna duyurmadığı kaydedildi.

Kaynak: Euronews