Gazete Vatan Logo

Hong Kong ile FETÖ anlaşması tamam

FETÖ’nün finans kaynaklarına operasyonlar sürüyor. Son olarak Hong Kong ile vergi işbirliği ve bilgi değişimini içeren anlaşma imzalandı. Bu kapsamda ülkelerden FETÖ’cü işadamlarına ait bilgiler istenecek.

Hong Kong ile FETÖ anlaşması tamam

15 Temmuz’da millete darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) finans kaynağını ortaya çıkarmak için çalışmalar sürüyor. Türkiye genelinde operasyonlar sürerken, Maliye Bakanlığı, yurt dışı çalışmalarına da hız verdi.

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre; Afrika kıtasında Somali, Kenya ve Uganda ile vergi işbirliği ve bilgi değişimini içeren anlaşma imzalanırken, yeni rota Hong Kong oldu. Dünyanın en önemli ticaret, endüstri ve turizm merkezlerinden biri olan Hong Kong ile Türkiye arasında Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması’na ilişkin ilk tur müzakereler gerçekleştirildi.


SIKI TAKİP EDİLECEK

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yetkilileri müzakere sürecinin devam edeceğine dikkat çekerken, “Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları bilgi değişimi açısından oldukça önemli. Anlaşmanın onaylanmasıyla birlikte Maliye kazandığı paranın vergisini ödememek için birikimini yurt dışına taşıyanları daha rahat takip edebilecek. FETÖ yapılanmasına mensup işadamlarına ait bilgilerin paylaşılması noktasında da fayda sağlayacaktır” dedi. İki ülke idarelerinin gerçekleştirdiği müzakerelerin olumlu bir atmosfer içerisinde gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Anlaşmanın ve protokolün tamamı üzerinde uzlaşmaya varılmış olup, anlaşma metni ve protokol parafe edilmiştir. Anlaşmanın imzalanarak yürürlüğe girmesi halinde her iki ülkenin girişimcileri bakımından vergisel yönden istikrarlı bir yatırım ortamı sağlanmış olacaktır” ifadelerine yer verildi.

AB ÜLKELERİ AĞIRLIKTA

Haberin Devamı

1970 tarihinde Avusturya ile imzalanan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması’ndan (ÇVÖA) sonra bugüne kadar çok sayıda ülke ile ikili görüşme gerçekleştirildi. Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması sayısı 88’e çıktı. Anlaşmaları yürürlükte olan ülkelerden 27’si AB üyesi.

‘ANANAS’ ÜLKELERİNE OPERASYON

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi cennetlerinin ardından Afrika ülkeleri ile de bilgi değişimine gitmişti. Bu kapsamda Somali ile vergi işbirliği ve bilgi değişimini içeren anlaşma imzalandı. İdare, Kenya ve ananası ile ünlü olan Uganda ile de geçen ay Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasına ilişkin müzakere gerçekleştirdi. Anlaşmaların onaylanmasıyla birlikte Maliye kazandığı paranın vergisini ödememek için birikimini yurtdışına taşıyanları daha rahat takip edebilecek. Uganda FETÖ tarafından Türkiye’nin önde gelen işadamlarına ‘ananas’ hediye etmesiyle gündeme gelmişti.

Haberin Devamı