Gazete Vatan Logo

Hong Kong'da lidere sandviç fırlatana 3 hafta hapis

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde bir aktivist, bölgenin lideri Leung Chun-ying'e ton balıklı sandviç fırlattığı için 3 hafta hapse mahkum edildi. Radikal Sosyal Demokrat Birliği Başkanı Avery Ng, Leung'e geçen eylül ayında yapılan Yasama Meclisi seçimleri için oy kullanmaya gittiği sırada ton balıklı sandviç attı.

Hong Kong'da lidere sandviç fırlatana 3 hafta hapis

Hakkında açılan davanın bugünkü duruşmasında, "umumi suç" işlediği gerekçesiyle Avery Ng, 3 hafta hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, aktivistin 128 dolar kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Hong Kong liderine, bölgede çok sayıda yaşlının kahvaltı için bile parası olmadığı mesajını vermek için sandviç fırlattığını belirten Avery Ng, Hong Kong yönetiminin yargı sistemini siyasi amaçları için kullandığını savundu.

Hong Kong, 1898'de imzalanan "kira sözleşmesiyle" uzun yıllar İngiltere hakimiyetinde kaldıktan sonra 1997'de Çin'e devredilmişti. İmzalanan ortak deklarasyon çerçevesinde Hong Kong'a, 2047 yılına kadar Çin'e sadece dış politika ve savunma gibi alanlarda bağlı kalarak "tek ülke, iki sistem" politikasıyla idari bağımsızlığını ve yapısını koruma hakkı tanınmıştı.