Gazete Vatan Logo
Magazin Hollywood'un yeni tanrıçaları

Hollywood'un yeni tanrıçaları

Demek Olimpus dağında kadınların süslenme odası böyle bir yerdi. California'da bir stüdyoda yerlerini alan bu 10 aktris modern güzelliğin büyüleyici ve en somut kanıtı! Onlar, birçokları tarafından dünyanın en iyi magazin dergisi olarak görülen Vanity Fair'in geleneksel Hollywood sayısının kapağını süslemek için seçildiler

Ancak bu 10 kadın birer aktristen çok daha fazlası. Vanity Fair'in kapağında yerlerini almış olmaları Hollywood'un Altın Çağ'ında ünlenen beyazperde Tanrıçaları'nın mirasına konmaları anlamına geliyor. Bu kapakta yer almaları onları Grace Kelly, Marilyn Monroe, Katharine Hepburn, Kim Novak ve Elizabeth Taylor gibi isimlerin dünyasına taşıyor. Üstelik Vanity Fair'in onları seçmiş olması yalnızca güzellikleri için değil, oyunculukları ve karakterleri için de takdir edildiklerine işaret ediyor. Onlar artık güzelliğin ve şöhretin çok ötesinde bir alana geçti, bu 10 kadının her biri şimdi ölümsüzlüğe doğru hızla ilerliyor.

Cesur bir oyuncu
Aslında bu oldukça ilginç bir durum. Çünkü Amerikalı seyirciler bile bazılarını hiç tanımıyor. Örneğin Kerry Washington, Ray filminde, ünlü müzisyen Ray Charles'ın eşi rolünde ilk kez sağlam bir başrol oynamış oldu. Rosario Dawson "Men in Black II" (Siyah Giyen Adamlar 2) filminde takdir toplamıştı ancak şimdiye kadar bir sır gibi gizlendi. Ziyi Zhang'in geçen 5 yıl boyunca Çin filmlerindeki atletik dövüş sahneleri onu birçok ilan tablosuna yerleştirdi ancak ismini kimse bilmiyordu. Sienna Miller ise oyunculuğundan çok Jude Law'un sevgilisi ve şimdi de nişanlısı olarak tanınıyor. Oysa Alfie gerçekten cesur bir oyunculuk sergiledi.

Çekimler sırasında ise ister ünlü, ister Hollywood'a yeni gelmiş olsunlar, bu 10 kadının her biri hayranlık verici bir performans sergiledi. Scarlett Johansson fotoğraf makinesine hiç bakmıyor. Greta Garbo gibi o da gölgelerin güzelliğini artırdığının farkında... Kate Winslet, şok olmuş gibi poz veriyor, birileri daha iki dakika önce "Kate, Madonna'ya benzemeye başladın" demiş gibi bakıyor. Kate Bosworth kötü geçen bir baloda hayal kırıklığına uğramış şebboy çiçeği gibi. Clare Danes ise mükemmel (ancak rahatsız olduğu her halinden belli) şekilde yan yatmış, dayak yemiş bir fahişe gibi gözüküyor.

Muhteşem vücut
Ne giymeleri gerektiği ile ilgili ise bir karışıklık var gibi... Bazı kızlara straplez giymeleri söylenmiş. Bazıları ise boyundan bağlı elbiselerin zorunlu olduğunu düşünerek stüdyoya geldi. Rosario Dawson muhteşem vücudunu cesurca ortaya koyan bir elbise giymiş. Ancak ona baktığınızda Desperate Housewives (Umutsuz Evkadınları) dizisi için elemelere gireceğini zannedebilirsiniz. Uma Thurman (Vanity Fair'in 11 yıl önceki ilk Hollywood sayısının da kapağında vardı) fazla süslenmeye gerek görmemiş olmalı. Siyah pantalonunu, çekimlere gelen bir Vanity Fair çalışanı ödünç verdi. Sienna Miller ise şüpheli bir ölünün cenazesine gidiyor gibi. Yalnızca Ziyi Zhang beyazperdenin en güzellerini bir araya toplayan bu yapay buluşmada kendini tamamen rahat hissediyor izlenimi veriyor. Herkesin ortasında zeki ve değerli bir taş gibi gözüküyor (bunda Çin'de şampuan, kozmetik gibi birçok sofistike ürünün reklamlarında oynamış olmasının getirdiği deneyim olmalı.)

Geleceğin ikonografi öğrencileri bu kapağı 2005 yılında insan güzelliğinin doğasını anlamak, gizli anlamalarını bulmak için inceleyecek. Neden bu kadar az mücevher takılmış? Neden herkesin omuzları çıplak? Ve neden Hollywood'un en güzel kadınlarının hepsi kameraya başka bir yerde olmayı tercih ediyor gibi bakıyor?

Kim bu kadınlar?
1- Uma Thurman(34):
Sinemaseverler onu daima Tarantino'nun "Pulp Fiction" (Ucuz Roman) filmindeki vamp Mia Wallace olarak hatırlayacak. Thurman, 20 yaşından beri bir star. Robin Hood'da Hizmetçi kız Marian'ı, "Batman ve Robin"de Zehirli Sarmaşık karakterini oynadı. "Kill Bill" filmlerinin çekimlerinde ise aylarca intikam arayan ve kılıcını sallayan gelini canlandırdı.


2- Cate Blanchett(35): Avustralya doğumlu ve okullu bir aktris. Shakespeare'in oyunlarındaki başrol performanslarıyla 2 ödül aldı. Dördüncü filmi Elizabeth için En İyi Aktris Altın Küresi'ni aldı. "The Talented Mr. Ripley" (Yetenekli Mr. Ripley) filminde parladı ve "Lord of the Rings" (Yüzüklerin Efendisi) üçlemesinde usanmadan ata binerek unutulmaz oldu.

3- Kate Winslet(29): Doğallığıyla ünlü ingiliz yıldız, "Sense and Sensibility" (Aşk ve Yaşam) filminde başrolü paylaştığı Emma Thompson'dan övgü aldıktan sonra tüm hızıyla ilerledi. 1994 yılından beri 25 filme imza attı. En büyük rolü ise "Titanic" filminde sevgilisini kaybeden Rose karakteri oldu. Winslet şu anda "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" filmindeki performansı için En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday. En sevdiği rolü ise "İki bebeğime annelik yapmak" diye anlatıyor.

4- Scarlett Johansson(20): Şişmiş dudakları, ters bakan gözleri ve buğulu sesiyle, 24 karatlık bir prima donna. Grace Kelly'den beri hiçbir başrol oyuncusu böylesine güvenli ve efor sarf etmeksizin birinci sınıf olmadı. Zaten daha 14 yaşında yedinci filmi olan "The Horse Whisperer" da (Atlara Fısıldayan Adam) Grace rolünü oynadı. "Lost in Translation" (Bir Konuşabilse) ve "The Girl with a Pearl Earring" (İnci Küpeli Kız) filmleriyle eleştirmenleri ve izleyicileri kifayetsiz bıraktı. Yaşlı erkeklere karşı ilginç bir ilgisi var.

5- Rosario Dawson(25): New York'ta doğdu. Porto Riko, Küba, İrlanda, Kızılderili ve zenci kanı taşıyor. Bir süre seslendirmeleriyle tanındı. En çok Oliver Stone'un "Alexander" (İskender) filmindeki Roxane rolüyle övgü topladı. Yakında Tony ödüllü müzikal Rent'in (Kira) film versiyonuyla karşımıza çıkacak.

6- Ziyi Zhang(25): Afyondan beri Çin'den ithal edilen en popüler "şey." "Crouching Tiger, Hidden Dragon" filminde duvarda yürüyen kız o. Pekin doğumlu, İngilizce konuşmuyor. Çin dövüş sanatıyla ilgili bir bilgisi olmadığı halde bir çok kung-fu filminin yıldızı oldu. Muhteşem bir dansçı. Şu anda tüm dünyanın en çok okunan kitaplarından olan "Memoirs of a Geisha"nın (Bir Geyşanın Anıları) filmini çekiyor. 2002 yılında FHM dergisinin en seksi 100 kız listesinin son sırasında yer almıştı.

7- Kerry Washington(28): New York'un Bronx bölgesinde doğdu. Gwyneth Paltrow ile aynı okula gitti. George Washington Üniversitesi tiyatro programından mezun oldu. Birçok televizyon dizisinde rol aldı. Ancak ilk kez "Save the Last Dance" (Son Dansı Sakla) filmiyle dikkat çekti. 12 film sonra Ray filminde Ray Charles'in ikinci karısı Della Bea Robinson rolüyle gerçek bir yıldız oldu.

8- Kate Bosworth(22): Tam bir California güzeli... İlk kez Robert Redford'un "The Horse Whisperer" filminin elemelerine katıldı ve kendine muhteşem bir rol kazandı. Yaklaşık 10 film boyunca şımarık kız arkadaşı oynadı. Orlando Bloom ile ilişkisi olduğu için Atlantik Okyanusu'nun iki yakasında da milyonlarca kız ondan nefret ediyor. Heterochromia Iridium hastalığı var, yani bir gözü ela, bir gözü mavi.

9- Sienna Miller(23): New York'ta doğdu. Lee Strasberg Studio'da oyunculuk eğitimi aldı. Birkaç küçük Amerikan televizyon dizisinde oynadıktan sonra İngiliz filmlerinde rol aldı. "Layer Cake" (Pasta) ve 'Alfie" en çok konuşulan filmleri oldu. Alfie'de gerçek hayattaki sevgilisi Jude Law ile ateşli bir sevişme sahnesi de vardı. Nişanlanan ikili Londra'nın en ünlü çifti haline geldi. Miller'ın sıradaki projesi Casanova hakkında bir film.

10- Clare Danes(27): Heyecanlı ve kıpır kıpır bir New York'lu... Henüz 9 yaşındayken Lee Strasberg Studio'da oyunculuk eğitimine başladı. İlk kez televizyon dizilerinde dikkat çekti. Ancak Baz Luhrmann'ın "Romeo and Juliet" filmindeki Juliet rolüyle Hollywood'un unutulmaz yıldızları arasına girdi. Şu anda Steve Martin ile birlikte "The Shopgirl" (Tezgah Kızı) adlı bir film çekiyor.

Haberin Devamı