Gazete Vatan Logo

Hollywood’un ilk ‘katliam’ filmi yıldızların desteğiyle gösterimde

Hollywood’un sözde Ermeni soykırımı iddiasını konu alan Söz-The Promise filmi Los Angeles’ta ünlü yıldızların da katılımıyla birçok ülkede gösterime girdi. Filmin galasına Slyvester Stallone, Cher, Kardashian’lar, George Clooney ve birçok ünlü katıldı. Film ilk olarak ABD, Kanada ile tüm Arap ve Ortadoğu ülkelerinde gösteriliyor

Hollywood’un ilk ‘katliam’ filmi yıldızların desteğiyle gösterimde

1915 olaylarını konu alan ‘The Promise-Söz’ adlı film Amerika dahil birçok ülkede gösterime girdi. Filmin başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Christian Bale’in yanı sıra Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Angela Sarafyan rol alıyor. Filmin yönetmenliğini ise Terry George yapmış. Terry George senaryoyu da Robin Swicord ile birlikte yazmış. Filmin konusu Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde geçiyor. Fransa’da tanınmış Amerikalı gazeteci, Ana ile tıp öğrencisi Michael arasındaki aşk sırasında o dönemde yaşananlar beyazperdeye yansıtılıyor. Filmin prömiyeri 12 Nisan’da Los Angeles’ta yapıldı. Christian Bale filmde rol almadan önce 1915 olaylarından haberdar olmadığını kaydetti. Bale, “Haberleri izliyordum, Yezidiler bir dağda katlediliyordu, Ermeniler’in de bir dağın tepesinde katledildiği senaryoyu okudum, bu devam ediyor, Ermeni soykırımı sonuçlarının bilgisizliği, o tarihten bu yana olan diğer soykırımları muhtemelen kışkırttı” dedi.

Slyvester Stallone, George Clooney, Cher galada

Hollywood süper yıldızları, Los Angeles’taki film galası için, 12 Nisan’da TCL Çin Tiyatrosu’ndaki kırmızı halıda, yıldızlarla süslenmiş The Promise filminin gösterimindeydi. Ermeni asıllı Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Cher, Ermeni-Amerikan gerçeği, Kourtney ve Kim Kardashian, aktör ve yönetmen Sylvester Stallone, Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian ve diğer katılımcıların bir araya gelerek yönetmen Terry George’un sözde Ermeni soykırmı konu eden filmin galasındaydı. Galada George Clooney ve eşi de yer aldı. The Promise’ın (Söz) Christian Bale, Oscar Isaac ve Charlotte Le Bon canlandırıyor ve George ve Emel Clooney’in de katıldığı Vatikan ve Londra’da olmak üzere dünyaca ünlü bazı gösterimlere imza attı. Promise’in Hollywood prömiyeri, 11 Eylül 2016’da Toronto Uluslararası Film Festivali’nde (TIFF) gerçekleşen filmin dünya prömiyerinden yedi ay sonra gerçekleşti. Söz, 21 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada genelinde ana akım sinemalarda gösterime girdi. Kirk Kerkorian’ın Survival Pictures tarafından üretilen filmin tüm gelirleri, bu ölçekte bir filmin ilk kez kar amacı gütmeyen organizasyonlara bağışlanacak. .

Haberin Devamı

Filmin galasına yıldız yağmuru

Haberin Devamı

Los Angeles’taki China Thetar’da 12 Nisan gecesi yapılan galaya Kardashian’lar, Cher, Sylvester Stallone, George Clonney ve eşi Emel’le birçok ünlü katıldı.

Hangi ülkelerde gösterime giriyor?

Söz 21 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da yayınlanmasının yanı sıra Ortadoğu’da (Bahreyn, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan) da yayınlanacak , Sudan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen) 20 Nisan’da; 27 Nisan’da Ermenistan ve Rusya’da; İngiltere’de 28 Nisan’da; 5 Mayıs’ta Polonya’da; 25 Mayıs’ta Avustralya’da; 1 Haziran’da Tayland’da; 2 Haziran’da İspanya’da; 14 Haziran’da Belçika’da; 15 Haziran’da Hollanda’da; 22 Haziran’da Singapur’da; 23 Haziran’da Güney Afrika’da ve 24 Ağustos’ta İtalya’da.