Gazete Vatan Logo

Hollywood Obama’cı

Demokrat aday Barack Obama, ünlüler arasında da üstünlüğü sağladı. Hollywood’un dünyaca ünlü birçok ismi seçimde Obama’nın yanında yer alıyor

ABD’de başkanlık seçimleri için artık geri sayım başlarken, Hollywood dünyası da cadı kazanı gibi kaynamaya başladı. Halk arasında yapılan anketlerde olduğu gibi yıldızların arasında da Demokrat aday Barack Obama’nın Cumhuriyetçi rakibi John McCain karşısında bariz üstünlüğü var.
Birçok ünlü isim Obama’nın kampanyasına destek açıklarken, siyahi adayın adının yazılı olduğu tişört ve rozetlerle halkın karşısına çıkan yıldızlar bile oldu. Obama’yı destekleyen ünlüler arasında Cindy Crawford, Halle Berry, Oprah Winfrey, Scarlett Johansson, Leonardo Di Caprio, Jon Bon Jovi, Al Pacino, Robert De Niro ve Brad Pitt gibi isimlerde yer alıyor. McCain’e desteğini açıklayan ünlüler ise Aerosmith grubu, Britney Spears, Sylvester Stallone, Bo Derek, Chuck Norris, Jessica Simpson, Kurt Russell, Hilary Duff, Marilyn Manson ve Bruce Willis.

33 milyon izledi

Demokrat adaya karşı yoğun ilgi önceki akşam gösterilen bir reklam filmiyle tavan yaptı. Birçok televizyon kanalında yayınlanan Obama’nın 30 dakikalık reklam filmini tam 33 milyon 500 bin Amerikalı izledi. Bu izlenme oranı ABD’de en çok izlenen spor organizasyonlarından olan Dünya Beyzbol Şampiyonası’nı bile geride bıraktı.

Economist’ten Obama’ya destek
Başkanlık seçimi öncesinde adaylar arasında “yandaş medya” tartışması yaşanıyor. ABD’nin büyük gazeteleri Obama’ya destek veriyor. Bu kervana saygın İngiliz haber dergisi The Economist de katıldı. Dergi “Economist’in oy hakkı olsaydı Obama’dan yana kullanırdı” yorumunu yaptı. Obama’nın ise McCain’e desteğini açıklayan Washington Times, New York Post ve Dallas Morning News muhabirlerini uçağına almadığı öne sürüldü.

Siyahi aktris Halle Berry “Obama’ya oy verin” yazılı tişörtle kameraların karşısına çıktı. Scarlett Johansson da Demokrat adayın kampanyasında aktif olarak yer aldı.

Cumhuriyetçilerin simgesi de Obama’yı seçti

Cumhuriyetçilerin simgesi fil bile McCain’e sırt çevirdi. Florida’daki bir hayvanat bahçesinde Valerie adlı fil önüne bırakılan iki fotoğraftan Obama’yı seçti.

McCain başkan olursa ABD’yi terk edecekler

En sert çıkışlardan biri de Amerika’da yaşayan Alman top model Heidi Klum’dan geldi. Vanity Fair dergisine konuşan Klum, McCain’in seçilmesi halinde eşi Seal ile birlikte ülkeyi terk edeceklerini dile getirdi. Dergiye göre eğer başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçilerin adayı John McCain kazanırsa Klum gibi Susan Sarandon, Stephen Baldwin, Michael Stipe ve Tina Fey de bavullarını toplamaya başlayacak.

Haberin Devamı