Somali Korsanları 29 June, 15:07'de eklendi
2. Denetim eksikliği
8. Korsan eylemleri gemi ticaretinde yıllık 6.6 milyar dolarlık ekstra masrafa neden olmakta.
9. Sahil güvenlik
Yıllardır Aden Körfezinde dünya gemi ticaretini milyarlarca dolar zarara uğratan eski balıkçı ve milislerden oluşan korsan çeteleri hakkında ilginç bilgiler.
1. Somali kıyılarında korsanlık balıkçıların kendi bölgelerini savunmaları ile başladı.

1991 yılında hükümetin düşmesi ve iç savaşın başlamasıya oluşan denetim eksikliğinden faydalanmak isteyen diğer ülkeler, zengin ton balığı kaynaklarını sömürmeye başladı.
3. Zehirli atıklar 
Aynı dönemde yabancı devletler zehirli atıklarını Somali sularına yasadışı yöntemlerle boşaltmaya başladı. Bu durum 1992 BM Cenevre Programı tarafından da doğrulanmıştır.
4. En önemli gelir kaynağı 
Nihayetinde korsan faaliyetleri yıllık 200 milyon doları aşan finansal getirisi ile Somali'nin en önemli gelir kaynağı haline geldi.
5. Eski milisler, balıkçılar ve teknik uzmanlar 
Bir korsan çetesi genel olarak üç gruptan oluşuyor. Açık denizi ve gemiciliği iyi bilen eski balıkçılar, yerel milis grupları ya da aşiretler için savaşmış eski militanlar ve bilgisayar, GPS, uydu telefonu gibi cihazları kullanabilen teknik uzmanlar.
6. İlk eylemler 
İlk korsan eylemleri de bölgede kaçak balıkçılık yapan ve teknolojik açıdan daha üstün olan diğer devletlerin balıkçı gemilerinin kaçırılması ile başlamıştır.
7. Kaçak balıkçılığın boyutu 2005 yılında BM gözlemcisinin yaptığı açıklamaya göre yıllık 300 milyon dolara ulaşmış durumdaydı. 


Kendilerine "Sahil Güvenlik" adını veren bu gruplar misyonlarını yeni hükümet kuruluncaya kadar Somali'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olarak açıklıyordu.
10. Korsanların büyük bölümü savaşla parçalanan güney bölgelerden gelen genç erkeklerden oluşuyor 