Gazete Vatan Logo

Hollandalı ırkçı lider camileri kapatıp, Kuran-ı yasaklamak istiyor

Hollandalı ırkçı lider camileri kapatıp, Kuran-ı yasaklamak istiyor

Hollandalı ırkçı lider camileri kapatıp, Kuran-ı yasaklamak istiyor

Ahmet YILDIRIM (DHA) - Hollandanın ırkçı söylemleriyle bilinen Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, 2017 yılında yapılacak seçimlerde partisinin seçim bildirgesini açıkladı. Wilders, Twitter hesabı üzerinden açıkladığı bir sayfalık bildiride Hollandayı İslamdan arındırmayı vadediyor.

Camiler kapatılacak, Kuran yasaklanacak

Aşırı sağcı Wildersin seçim bildirisinde yer alan halka vadettikleri arasında, Hollandada camilerin kapatılması, İslamın kutsal kitabı Kuran-ın yasaklanması ve İslami okulların kapatılması da yer alıyor. Wilders, İslam ülkelerinden Hollandaya girişleri de aynı şekilde yasaklayacağını belirtiyor. Wildersin İslam ve yabancı karşıtı vaatleri bununla da bitmiyor. Ülkedeki sığınmacı yurtlarını kapatacağını duyuran Wilders, sokakta başörtüsünün takılmasına da yasak getireceğini açıklıyor.

Wilders, savunma ve emniyet harcamalarını arttırmak amacıyla kalkınma yardımı ve sanata devlet desteğini de azaltmayı vadediyor.

Haberin Devamı

Son kamuoyu yoklamalarına göre, 17 Martta yapılası öngörülen seçimlerde Wilderin partisi PVVnin en güçlü parti olması bekleniyor. Ancak, Wildersin hükümet kuracak bir çoğunluğu elde etmesi öngörülmüyor. 150 sandalyeli Hollanda parlamentosunda Wildersin 27 dolayında milletvekilliği elde etmesi bekleniyor.