Gazete Vatan Logo

Hollanda'da cami ziyareti nedeniyle Hristiyan okuluna çirkin saldırı!

Hollanda'nın Hoorn kentindeki Abdülkadir Geylani Camisi'ni ziyaret eden bir ilköğretim okulu, İslamofobik saldırıya uğradı. Hrıstiyanlara ait Penta Vakfına bağlı Maria adlı ilköğretim okulunun önüne ve giriş kapısına, öğrencilerin camiye yaptığı ziyarete tepki amaçlı İslamofobik ifadeler içeren pankartlar asıldı.

Hollanda'da cami ziyareti nedeniyle Hristiyan okuluna çirkin saldırı!

Aşırı sağcı "Rechts in Verzet" (Sağ direnişte) hareketi, sosyal medyadan, "Camilere okul ziyaretlerini durdur", "Veliler harekete geçin", "Veliler uyanın" ve "Çocuğun cihat camisine mi gidiyor?" ifadelerinin yazılı olduğu pankartların fotoğrafını paylaştı.

CAMİ ZİYARETİNE PROTESTO

Rechts in Verzet, olayın, okulun Hoorn'daki Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı Abdülkadir Geylani Camisine yapılan yıllık ziyaretine karşı bir protesto eylemi olduğunu belirterek, "Nasıl olur da Maria okulu cihatçı bir camiyi ziyaret eder?" ifadelerini kullandı.

"DERS KAPSAMINDA ZİYARET ETTİK"

Noord Holland gazetesine konuşan Penta Vakfı yöneticisi Hans Bouwmeester da eylemi kınadıklarını, öğrencilerin zorunlu bir ders kapsamında farklı dinlere ait mabedleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Bouwmeester, eylemin arkasında kim olduğunun bilinmediğini ancak içinde okulun da isminin geçtiği, "Okullar İslam karşısında diz çöküyor" başlıklı raporu hazırlayan Civitas Christiana Vakfı mensuplarının olayla bağlantılı olabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

SALDIRININ ŞÜPHELİSİ IRKÇI VAKIF

Vakfın kendisini "Hollanda kültürü ve geleneklerinin daha fazla yok olmasına karşı mücadele eden" bir vakıf olarak tanımladığını belirten Bouwmeester, olayla ilgili polise şikayette bulunduklarını kaydetti.

GAZETENİN İDDİASIYLA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

De Telegraaf gazetesi altı ay önce, Hoorn kentinde bulunan Abdülkadir Geylani Camisi'nde "cihat hutbesi" okunduğu iddiasında bulunmuştu.

Hoorn Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise savcılığın ve polisin de bulunduğu bir araştırma ekibinin incelemesi sonucunda "cihat hutbesi" okunmadığı sonucuna varıldığı ve bu yüzden cezai soruşturma başlatılmasına gerek kalmadığı duyurulmuştu.