Gazete Vatan Logo

Hollanda'da 7 Türk milletvekili yemin etti

Hollanda’da, 15 Mart’ta yapılan genel seçimlerinin ardından Temsilciler Meclisi’ne girmeyi başaran 7 Türk milletvekili yemin etti.

Hollanda'da 7 Türk milletvekili yemin etti

Hollanda'da, 15 Mart'ta yapılan genel seçimlerinin ardından Temsilciler Meclisi'ne girmeyi başaran 7 Türk milletveikili yemin ederek mazbatalarını aldı.

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde en yaşlı üye Nevin Öztürk (57) olurken, en genç vekil ise Cem Laçın (31) oldu. Zihni Özdil (35), Dilan Yesilgöz-Zegerius (34) ve Cem Laçin ilk kez parlamentoya girmeyi başardı.

Seçimlerde meclise girebilmek için Türk toplam 20 aday yarışmıştı. Başbakan Mark Rutte'nin Halk Özgürlük ve Demokrasi Partisi'nden (VVD) Dilan Yeşilgöz, Yeşil Sol'dan Nevin Özütok ve Zihni Özdil, Sosyalist Parti'den Saadet Karabulut ile Cem Laçin ve DENK Partisi'nden Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk mecliste göreve başladı.

PvdA'nın uyum politikasına güvenoyu vermedikleri için ihraç edilen Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi ise 2'si Türk milletvekili, 3 sandalye elde etti.

Son yıllarda Hollanda'da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların taleplerini dile getirebilmek için siyasi arenaya giren DENK Partisinin katıldığı ilk seçimde milletvekili çıkarması önemli bir başarı olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı

Meclisteki yemin merasiminin ardından açıklamada bulunan DENK Partisi Genel Başkanı Tunahan Kuzu, "Selçuk Öztürk ile partiyi kurduğumuzda hayalimiz vardı ve biz bunu şimdi gerçekleştirdik. Yabancı kökenliler birlik olarak bu başarıyı elde ettik. Hollanda'da artan ırkçılık ve İslam fobiye karşı en güzel cevabı oylarınızla verdiniz. Hollanda hepimizin" açıklamasında bulundu