Gazete Vatan Logo

Hizmet müşteri ve acentenin ayağına götürülmeli

Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, prim üretiminin en önemli kanalı olan acentelerin müşteriye daha kaliteli hizmet götürebilmeleri için sigorta şirketlerinin operasyonel yükü acentelerden almaları gerektiğini söyledi

Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, Türkiye'de hayatdışı prim üretiminin yüzde 75'ten fazlasını üreten acente ağına şirketlerin daha fazla önem vermesi gerektiğini söyledi. Türk sigorta sektöründe acentelerin oynadığı rol konusunda bir değerlendirme yapan Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, "Sektörümüzde dağıtım kanallarının yapısı Avrupa ülkelerine benzer olmakla birlikte; serbest acentelerin üretimdeki ağırlığının ülkemizde halen devam etmekte olduğunu ve ileride de devam edeceğini düşünmekteyiz. Sektörün hayat dışı prim üretiminin yüzde 75'ten fazlasını üreten ve Aksigor-ta olarak bizim de üretim kanalımızın temelini oluşturan güçlü acente ağımız 2006 yılında da çalışanlarından ve bizlerden aldığı destekle yoluna devam edecektir" dedi. Acentelerin sigortacılık priminin büyük kısmını üreterek sektöre büyük katkı sağladıklarını vurgulayan Ragıp Yergin, "Aksigorta olarak, bizim vazifemiz, hizmeti işinin uzmanı bu vasıflı grubun ayağına götürmek, bölgelerde oluşturulacak acente temsilcileri vasıtası ile acenteleri sürekli desteklemek, yeni uygulamaları paylaşmak, onları daha çok dinleyerek sorunlarını çözmek, onların önerilerini de dikkate alarak operasyonel yüklerini en aza indirgeyecek önlemleri almak ve bu sayede onları, asıl işleri yani cephe görevleri olan sigortacılık pazarlama ve satışına yönlendirmektir" dedi.
Her bölge müdürlüğü bir Aksigorta
Yergin konuşmasının devamında şunları söyledi: "Aksigorta olarak, bölgesel yapılanmamızı ihtiyaç duyulan her lokasyonda dağıtım kanallarımıza yakın desteği sağlayacak şekilde konumlandırdık. Şu anda 8 bölge müdürlüğü, 4 temsilcilik ve 1 tane de Kurumsal Bölge Müdürlüğümüz ile ihtiyaç duyulan yerde varız. Yeni bölge müdürlükleriyle acentelere ve müşterilere daha da yakın olmayı, onların sigorta ihtiyaçlarını karşılayarak memnunuyetlerini en üst seviyeye çıkartmayı ön planda tutuyoruz ve cephede acentelerimizle birlikte hareket ederek onları desteklemeye devam ediyoruz. Her bölge müdürlüğümüz Aksigorta Genel Müdürlüğü'ymüş gibi hizmet verebilecek yetkinlikte olacak."

Yeni bölge müdürlükleri açılıyor
Yergin, yeni bölge müdürlükleriyle ilgili şunları söyledi: "Nisan ayında Antalya'da Akdeniz Bölge Müdürlüğü'müzü açıyoruz. Ayrıca sigortalılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda Karadeniz Bölge Müdürlüğü'müzü Samsun'a kaydırıyoruz. Tüm Bölge Müdürlüklerimizde olduğu gibi, yeni açılan Bölge Müdürlüklerimizde de iyi yetişmiş, kalifiye, insiyatif alabilen personel yapılanmamız ile acentelere destek vermeye devam edeceğiz. Bütün bu yaptıklarımızın bir tek hedefi var; İyi hizmet vasıtasıyla, müşteri ve acente memnuniyetini en üst seviyelere çıkarabilmek" dedi.

Sektör reel olarak zararda
Axa Oyak Genel Müdürü Cemal Ererdi, 2005 yılını da kârsız kapatan sektörün operasyonel verimliliği artırması ve maliyetlerinin kontrol altına almasının şart olduğunu söyledi. Ererdi, özkaynak kârlılığının yüzde 7.69 olmasının aslında sektörde reel olarak zarar edildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Diğer yandan 29 hayatdışı şirketten 9'unun bilanço zararı verdiği bir sektörün başarılı bir yıl geçirdiği söylenemez. 2005 yılında hayatdışı şirketlerin elde ettikleri 130 milyon YTL'lik teknik kârlılığın batılı standartlarda bir rezerv tutulması durumunda hiç kalmayacağı görüşündeyim. Sektörün operasyonel verimliliğin artırılması ve maliyetlerini kontrol altına alınması şart gibi gözüküyor" diye konuştu.
YABANCILARIN İLGİSİ ARTTI
2006 yılından başlayarak istisnasız tüm şirketlerin isimleri ve sermayedarları değişebilecek bir ortama geldiğini belirten Ererdi, "Yabancıların Türk piyasasına olan ilgileri giderek artıyor. Bunun yanında mevcut sermayedarlarında bu karsızlık ve gelecekte karşılaşabilecekleri risklerden bir an önce kurtulmaları için şirketlerini bir an önce elden çıkarma yaklaşımları bu değişimin hem çok yaygın hem de çok çabuk olacağım bize işaret ediyor" dedi.

Ankara Sigorta'ya sermaye dopingi
Ankara Sigorta sermayesini 20 milyon YTL artırdı. Verimlilik yılı olarak ilan edilen 2006'da Ankara Sigorta'mn mali bünyesindeki gelişmeleri aktaran Genel Müdür Satoğlu, "Şubat ayı itibariyle sermaye artışına karar verildi. 32.7 milyon olan rakam 52.7 milyona çıkarak, 20 milyon YTL'lik bir ödenmiş sermaye artışı gerçekleştirildi. Bu tamamıyla sermayedarın sektöre ve şirkete olan inancının bir göstergesidir. Geçen sene de 12.7 trilyonluk bir sermaye artışımız vardı. Bu yıl, Ankara Sigorta'ya olan inancın ne kadar yüksek olduğu 20 trilyonluk ciddi artışla gösterilmiş oldu. Satoğlu, Ankara Sigorta'nın 2005'i üretim sıralamasında 12'nci olarak tamamladığını da hatırlatarak, "Sermaye artışı ile mali açıdan sektörde ilk 10 arasına girdik" dedi. Ankara Sigorta'mn yetmiş yıllık güçlü yapısının mali açıdan da daha güçlü hale getirilmesiyle 2006'nın son derece önemli bir yıl olacağının altım çizen Yusuf Cemil Satoğlu, "Üretimde gelişim sağlandı, mali gelişim sağlandı. Bunun yanında acente ilişkilerindeki gelişimi ve şirket içi hizmet gelişimlerinin daha üst düzeye çıkartılmasının sağlanması 2006 hedeflerimiz arasında. 2006 yılı Ankara Sigorta'nın verimlilik yılı olacak" dedi.

Anadolu Sigorta birinciliği bırakmadı
2002, 2003 ve 2004 yıllarını prim üretiminde sektör birincisi olarak tamamlayan Anadolu Sigorta, 2005 yılında da prim üretiminde sektör liderliğini elden bırakmadı. Prim üretimini bir önceki yıla göre yüzde 18,6 oranında artışla 825,9 milyon YTL'ye yükselten Anadolu Sigorta'nın pazar payı, hayat dışı branşlarda üretim yapan şirketler göz önünde bulundurulduğunda, yüzde 13,02 seviyesinde gerçekleşti. Anadolu Sigorta, yangın branşında 168,2 milyon YTL ve nakliyat branşında 42,7 milyon YTL prim üretimi gerçekleştirerek genel toplamda olduğu gibi anılan branşlarda da, 2004'te olduğu gibi 2005 yılında da sektör birincisi oldu.

Vakıf Emeklilik kazandırıyor
Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Yusuf Yeşilırmak, geçtiğimiz yıl Vakıf Emeklilik'in yatırımcısına yüzde 24 oranında kazanç sağladığını açıkladı. Yeşilırmak, Vakıf Emeklilik'in hayat fonlarında parasını değerlendiren bir yatırımcının 2005 yılı içinde 24.8'lik bir gelir sağladığına dikkat çekerek, "Hayat sigortacılığının yıllık üretim 1 katrilyon 200 trilyon. 2004 yılındaki üretimimiz 70 trilyondu. Bu sene 74 trilyonla yüzde 6.32'lik bir prim artışı gerçekleştirdik. Sektörün artış ortalamasının yüzde 1.36 olduğu düşünüldüğünde, Vakıf Emeklilik'in başarısı ortadadır" dedi.

Ülker'e Güneş Sigorta güvencesi
Güneş Sigorta, Ülker Grubu'nu portföyüne katarak, grup şirketlerine yangın sigortası ve kâr kaybı sigortası ile toplam 188.755.554 YTL teminat verdi. Güneş Sigorta, Ülker Şirketler Grubu'na ait; Ak Gıda, Başak Sağlık, Baycan Çiklet, Besler Gıda, Birlik Pazarlama, Biskot Bisküvi, Hero Gıda, Pakyağ, Tadım Çay, Tire Kutsan Oluklu Mukavva, Topkapı Makine, İstanbul Gıda, İzsal Akaryakıt ve Lojistik Hizmetleri başta olmak üzere 39 şirketin yangın sigortası ile sigortalandığım; Ülker Gıda, Üstün Gıda, Önem Gıda, Fresh Cake Gıda, Baycan Ciklet'e kâr kaybı teminatı verildiğini belirtti. Açıklamada 45 şirketin 188.755.554,74 YTL üzerinden sigortalandığı kaydedildi.

Haberin Devamı