Gazete Vatan Logo

Hızlı yağ kaybetmenize yardımcı olacak 10 şaşırtıcı yiyecek

Diyete başladınız. Ancak istenmeyen birkaç kilo daha kaybetmeye gelince zorlanıyor olabilirsiniz. 'Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum' diyor, kilo verirken yağ yakmak için başka neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız diyetinize ekleyebileceğiniz ve hızlı yağ kaybetmenize yardımcı olacak yiyecekler var. İşte yağ kaybetmenize yardımcı olacak 10 yiyecek…

Hızlı yağ kaybetmenize yardımcı olacak 10 şaşırtıcı yiyecek

Uzun bir corona virüs karantinasından sıyrıldığımız yaz tatili planları yaptığımız bugünlerde kilo problemleri ile mücadele ediyor olabilirsiniz. Mayo ve bikinileri giymeden önce hızlı yağ yakmak ve fazlalıklardan kurtulmak için son bir şansınız varsa diyetinize yağ yakan yiyecekleri mutlaka ekleyin. Siz de 'Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum' diyorsanız işte yağ kaybetmenize yardımcı olacak 10 yiyecek...

1. AVOKADO

Avakadolar genel kilo kaybına yardımcı olan sağlıklı tekli doymamış yağlar içerir. Yapılan çalışmalar öğle yemeğinde avokado yiyenlerin daha uzun süre tok kaldığı ve daha sonra atıştırma veya yemek yemek gibi hislerinin olmadığını gösteriyor.

2. YABAN MERSİNİ

Yaban mersini antioksidan açısından zengindir. Yapılan çalışmalar antioksidan bakımından zengin meyveler karındaki yağları, trigliseritleri ve toplam vücut ağırlığını azaltabilir.

3. KIRMIZI ÜZÜM

Kırmızı üzüm, vücut yağ oranını azaltan ve yağın parçalanmasını artıran resveratrol içerir. Yani ne kadar çok kırmızı üzüm yerseniz, yağın parçalanmasına o kadar çok yardımcı olursunuz.

Haberin Devamı

4. FINDIK

Fındık tekli doymamış yağlardan oluşur. Aynı zamanda iyi bir anti-enflamatuar görevi gördüğü için günlük atıştırma listenize mutlaka eklemelisiniz.

5. TARÇIN

Diyetinizde yulaf tüketiyor sık sık smoothie yapıyorsanız mutlaka içinde biraz da tarçın ekleyin. Yapılan çalışmalar tarçına lezzetini veren esansiyel bir yağ olan sinnamaldehitinin kilo vermeye ve yağ hücrelerini yakmaya yardımcı olduğunu buldu.

6. TATLI PATATES

Tatlı patates yemek kültürümüzün çok da içinde olmasa da yapılan çalışmalar uzun süre tok tuttuğunu gösteriyor. Tatlı patatesler içeriğinde diğer sebzelere kıyasla yüksek seviyelerde karotenoid bulunduruyor. Çalışmalar karotenoidlerin kilo ve yağ kaybı ile ilişki olabileceği gösteriyor.

7. FASULYE

Fasulye protein ve liflerle dolu faydalı besinlerden biri. Yapılan araştırmalar, haftada 4 porsiyon fasulye veya baklagiller tüketmenin kilo kaybını hızlandırdığını gösteriyor. Kilo vermek için diyet listenize mutlaka fasulye ekleyin.

Haberin Devamı

8. YEŞİL ÇAY

Yeşil çay tüketmek yağ hücrelerini azalmaya ve göbek yağlarınızı yakmanıza yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, yeşil çay tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha fazla yağ yaktığını buldu. Yeşil çay aynı zamanda yağ oksidasyonunu da arttırıyor.

9. YOĞURT

Yapılan çalışmalar, yoğurdun içinde bulunan proteinin beyni etkilediğini ve böylelikle iştahı azalttığını gösteriyor. Bu da kilo kaybına neden oluyor.

10. ACI BİBER

California Los Angeles Üniversitesi'nden araştırmacılar,acı biber yemenin daha fazla kalori ve yağ yakmanıza yardımcı olabileceğini keşfetti. Çünkü, acı biberlerde bulunan dihidrokapsiat veya DCT yemekten sonra kalori yakmanıza yardımcı oluyor.