Gazete Vatan Logo

Hızlı satışla 2’nci projeyi öne çekti

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Nef ile hayata geçirecekleri konut projesi İnistanbul’un ilk projesi olan Gala’ya gelen güçlü talep nedeniyle ek bir blokun daha devreye sokularak satışa sunulduğunu; ikinci projenin de öne çekilerek sonbaharda satışa sunulmasının planlandığını söyledi.

Tanes, ilk projede konutların yüzde 80’inin satılmasıyla sağlanan kaynakla birlikte yatırım için şu anda dış finansman ihtiyacının da kalmadığını ifade etti. İş GYO ve Nef, İstanbul Topkapı’da yaklaşık 1 milyar lira yatırımla hayata geçirecekleri 4 projeden ilki olan ‘İnistanbul Gala’nın lansmanını Mayıs sonunda yapmıştı. Bu projenin satış hızına bağlı olarak yılsonunda ikinci projenin de satışa sunulmasının planlandığı belirtilmişti.

İnistanbul Gala’da beklentinin çok üzerinde bir satış hızıyla karşılaştıklarını, bu nedenle diğer projelere yönelik ajandayı da öne çektiklerini belirten Tanes, “İlk projede iyi talep bekliyorduk ama beklentimizin çok üzerine çıktık. Seçimin hemen öncesinde, herkesin bekle-gör politikası izlediği bir dönemde, 20-25 gün gibi çok kısa sürede konutların yüzde 80’ini sattık. Talep nedeniyle ek bir bloku daha devreye soktuk” dedi.

Haberin Devamı

875 daire satıldı

Tanes, şöyle devam etti: “Bu nedenle diğer projelere yönelik planlarımızı da öne çekeceğiz. Yılsonu olarak düşündüğümüz ikinci projemizi sonbaharın başına çekeceğiz. Bu projede de ilki gibi hızlı satılırsa, önümüzdeki yıl olarak planladığımız üçüncü projeyi de yılsonuna çekebiliriz.”

Tanes’in verdiği bilgiye göre, 788 ünitenin satışa çıktığı İnistanbul Gala’da, yüksek talep nedeniyle ekstra bir blok daha devreye sokularak ünite sayısı 1.140’a çıkarıldı. Bu ünitelerden 875 adedi satıldı.

Prim hakkı bıraktık

Yüksek talebe rağmen açıkladıkları gelir beklentisini koruduklarını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “İkinci projede fiyatı artıralım diye bir düşüncemiz yok. Yatırım yapana prim hakkı bırakmak için ikinci proje de yatırımcı açısından cazip olacak” dedi.