Gazete Vatan Logo

Hızlı geçiş sistemi bakiye sorgulama ve yükleme - HGS geçiş ihlali cezası sorgulama

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Hızlı geçiş sistemi bakiye sorgulama ve yükleme - HGS geçiş ihlali cezası sorgulama

Trafikte yaşanan sorunlara ve yoğunluğa karşı çözüm geliştirilebilmesi amacı ile ilgili kurumların son yıllarda yoğun çalışmaları bulunuyor. Bunlardan bir tanesi olan ve trafikteki büyük handikaplardan birisi olan ücretli geçiş sistemine modern bir yapı getiren Hızlı Geçiş Sistemi bulunuyor. Özellikle HGS bakiye sorgulama gibi çok sayıdaki internet hizmetleri ile araç sürücülerine önemli hizmet kolaylıkları ve kalite standartları getiren Hızlı Geçiş Sistemi trafikte fiziksel rahatlamaya da imkan veriyor. Türkiye’de uzun yıllardır karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinin araç sürücülerini gişede araçlarını durdurarak, kart okutma çilesi ile uğraşmaya itmesi, trafiğin zaten son derece yoğun olduğu bölgelerde, trafiğin kilitlenmesine yol açıyordu.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEİŞLEMİ VE DETAYLAR!

Haberin Devamı

Bu durumun trafikte yarattığı kaosu ortadan kaldırabilmek ve daha güvenli bir trafik oluşturabilmek amacı ile PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma ile Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi. Bu yeni ücretli geçiş sistemi geçtiğimiz yıllarda tüm Türkiye’deki karayollarındaki otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarında aktif olarak eski ücretli geçiş sistemleri yerine kullanılmaya başlandı. Hızlı Geçiş Sistemi’nin en büyük özelliklerinden birisi kesinlikle araç sürücülerinin ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurmalarına gerek kalmadan, otomatik ödeme ile gişeden geçiş yapabilmesini sağlamasıdır.

Bunun temel sebebi ise Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında mobil teknolojinin aktif olarak kullanılması sonucunda araçların ön camında kolay görünen bir kısma HGS etiketi yapıştırılarak, aracın ücretli geçiş gişesinden geçişi esnasında gişedeki sistemle etkileşime geçmesi sağlanarak HGS bakiyesinden otomatik olarak geçiş ücretinin tahsil edilmesidir. Ayrıca internet üzerinde aktif bir hizmetin bulunması araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama gibi işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde bulunan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web portalındankolaylıkla yapılabilen HGS bakiye sorgulama işlemi ile en güncel HGS bakiye durumunu öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasındaki HGS bakiye sorgulama işlemi ile araç sürücüleri sadece HGS bakiyesini değil aynı zamanda da HGS’yi nerelerde kullandığını, ne kadar ödeme yaptığını ve diğer tip geçiş detaylarını da ayrıntılı olarak öğrenebiliyor. Araç sürücüleri aynı web sayfasında HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Üstelik araç sürücülerinin PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında yapacakları HGS bakiye sorgulama işlemi için online hizmetler sistemine üye olmaları gerekirken, geçiş ihlali sorgulamalarında herhangi bir üyelik şartı bulunmuyor. Böylelikle araç sürücüleri internete bağlanabildikleri her yerden üyeliksiz HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini sadece araç plaka bilgisini girerek gerçekleştirebiliyor. Böylelikle internet kolaylığında HGS gişelerinden herhangi bir geçiş ihlalinin bulunup bulunmadığını veya bulunan HGS geçiş ihlallerinin geçiş saati, ceza tutarı, geçiş konumu ve diğer tip ayrıntılarını da öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı