Gazete Vatan Logo

Hızına yetişilmiyor!

Ak Gıda’yı Fransız Lactalis’e satan Yıldız Holding, hemen ardından Alman Ecker-Granini ile ortak olduğu şirketi aldı, Ülker Golf’de ise kontrolü Ice Cream Investment’a devrediyor.

Hızına yetişilmiyor!

Ülker’i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding’in bir günde 3 ayrı operasyona imza attığı ortaya çıktı. Önce Ak Gıda’yı satış kararını açıklayan Yıldız Holding, ardından 150 yıllık Alman meyve suyu üreticisi Ecker-Granini ile ortak kurduğu şirketin tamamının sahibi olacağını duyurdu. Yine Yıldız Holding’e bağlı Ülker Golf’de ise Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özokur’a ait hissenin satışıyla kontrol Ice Cream Investment’e geçecek. Olaylar şöyle gelişti;

Yıldız Holding’in iştiraki Ak Gıda’da, halka arzın iptal edilerek yüzde 80 hissesinin önceki gün, Fransız Groupe Lactalis’e satılacağı duyuruldu. Ülker, İçim gibi bilinen markaların üreticisi olan şirketin satışında imzalar atıldı. Tutarı açıklanmayan satış sonrası Yıldız’ın şirketteki payı yüzde 10’a geriledi.

Almanlar’la ortaklık bitiyor

Yıldız Holding, ikinci hamle ile Eckes-Granini Group ile 5 yıl önce eşit ortaklıkla kurduğu Yıldız Granini Meyve Suyu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de Alman grubun hissesini alacağını Rekabet Kurumu’na iletti. 45 milyon TL sermayeli bu şirketin yönetiminde Murat Ülker’in yanı sıra Pepsi’nin eski Türkiye Başkanı Jim Nafez Zaza da yer alıyor. Başvuruya göre, Yıldız Holding, Yıldız Granini Meyve Suyu Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de bulunan Eckes-Granini Group GMBH ve Eckes-Granini International GMBH’in hisselerinin tamamını alıyor. Rekabet onayı ile birlikte şirketin yüzde 100 hissesi Yıldız Holding’e geçmiş olacak.

Haberin Devamı

Enişte hisse satıyor

Yıldız Holding son hamlesiyle de iştiraki dondurma markası Ülker Golf’de çoğunluğu ortağı Ice Cream Investment BV’ye (ICI) devrediyor. Daha önce Ülker Golf’un yüzde 25’ini alan ICI, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özokur’a ait hisselere talip oldu. Aynı zamanda Murat Ülker’in eniştesi olan Özokur’a ait hissenin Rekabet Kurulu onayıyla ICI’ya geçmesi ile birlikte 65 milyon TL sermayeli Ülker Golf’de kontrol ICI’ye devredilecek.

United Biscuits’in satın alınmasının ardından açıklama yapan Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, 2015’de satış haberlerinin de gelebileceğini belirterek, “Hep satın alma ve büyüme diyoruz ama şirketleri satmaya da alışmamız lazım” demişti.

Haberin Devamı

İlk Godiva yatırımı ile dünyanın dikkatini çekti

- Godiva (Belçika)

- DeMet’s Candy Co. (ABD)

- United Biscuits (İngiltere)

- Marsan Gıda

- Komili Temizlik Ürünleri

- Şok Marketler Zinciri

- Alartes Enerji

- Kobin Madencilik

- Adapazarı Şeker Fabrikası

- Ak Alev Manyezit

- Aytaç Et

- Azmüsebat Çelik Sanayi

- DiaSA Süpermarketleri

- Makina Takım

- Onur Ekspres Marketçilik

- UNO Türkiye

- Ziylan Mağazacılık

- Biskot Bisküvi

- Obaçay