Gazete Vatan Logo
Magazin Hız rekoru kıracak!

Hız rekoru kıracak!

Metin Şentürk'ten rekor denemesi...

Hız rekoru kıracak!

DÜNYA Engelliler Vakfı (DEV) Başkanı Metin Şentürk elinde bulundurduğu Guinness Dünya Görme Engelliler Hız Rekorunu, İngiliz Mike Newman’ın geçmesi üzerine rekoru tekrar kırmak için çalışmalarına ünlü rallici Volkan Işık’la başladı.




Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, 02 Nisan 2010’da 292 km ile Guinness Dünya Görme Engelliler Hız Rekorunu kırmıştı. Rekor yaklaşık 4 yıllık bir aradan sonra 299 km ile eski sahibi İngiliz Mike Newman’a geçti Bunun üzerine Metin Şentürk tekrar çalışmalara başladı. Bundan önce rekoru kırdığı Ferrari marka arabayı değiştirip Porsche marka bir otomobille çalışmalara başlayan Şentürk, bugün Hazerfen Havalimanı’nın 700 metre uzunluğundaki pistinde deneme sürüşü yaptı. Ünlü rallici Volkan Işık ile çalışmalarına devam eden Şentürk, rekor denemesi ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

"DÜNYANIN EN HIZLI KÖRÜ HEP TÜRKİYE’DE OLACAK"

"Sabahın köründe adamın körünü izlemeye geldiğiniz için teşekkür ederim" diyerek esprili bir şekilde konuşmasına başlayan Metin Şentürk, "Bu sosyal sorumluluk ve milli meseleye ne kadar duyarlı ve bu zor günde yanımızda ne kadar güçlü durduğunuzu gördük. Çok teşekkür ediyoruz. Volkan Işık ile yine 02 Nisan 2010’da kırmış olduğumuz rekorun aynı İngiliz tarafından egale edilip elimizden alınması üzerine çalışmaya başladık. Ama o rekor kırıldığında söylemiştik. Bu rekoru kim bizden alırsa geri alacağız demiştik. ’Dünyanın en hızlı körü hep Türkiye’de olacak’ demiştik. Volkan Işık ile birlikte bu çalışmayı temmuz ayına kadar sonlandıracağız" dedi.



"ÇOK YORULDU GEREKSİZ OLDU"

Basın mensuplarının kaşındaki yarayı sorması üzerine Şentürk, "Evde dün akşam hafif bir kaza oldu. Onu da ben bu işin uğuruna yoruyorum" dedi. Bir basın mensubunun "İlk aklımıza araba sürerken mi oldu acaba diye geldi" demesi üzerine Şentürk "Bu süratlerde kaşınız kanamaz arkadaşlar, genelde yok olursunuz" yanıtını verdi.

"İngiliz rakibinize söyleyeceğiniz bir şey var mı" sorusu üzerine Metin Şentürk "Çok yoruldu, gereksiz oldu" şeklinde cevap verdi.

Volkan Işık da, "İlk sene bu rekor denemesini yaparken, özellikle son bir hafta, on gün hepimiz çok heyecanlıydık. Çok konsantreydik. Çok dikkatle hassas bir şekilde çalışmıştık. Ve sonunda başardık. İngiltere-Türkiye maçına dönüştü bu iş. Sıra şimdi bizde. İşimiz bir parça daha zor. Çünkü sürat daha arttı. Bizim hedefimiz 300’ü geçmek. Tekrardan pist araştırması yapmaktayız. Daha kuvvetli bir otomobille daha uzun bir pistte rekoru kırabileceğimizi düşünüyorum " dedi.

BASIN MENSUPLARIYLA SELFİE

Antrenmanlar sırasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşın ambulans hazır bekletildi. Metin Şentürk de çalışmalarının bitmesinin ardından basın mensupları ile son günlerin modası ’selfie’ çektirdi.