Gazete Vatan Logo

Hız kesici engel, omurga ve bacak kırdı

Erzurm'da, Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki sabit hız kesici engel üzerinden yavşlamadan geçen özel halk otobüsünün arka koltuklarında oturan ve başlarını tavana vuran 29 yaşındaki Hilal Kızıltunç Özden'in omurgası beline yakın bölgeden, 58 yaşındaki Ergül Topçu'nun ise ayağı bileğinden kırıldı



Pratisyen hekim olarak görev yapan Özden'in felç olmaktan şans eseri kurtulduğu belirtildi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Hilal Kızıltunç Özden, bu sabah Terminal Mahallesi'nden hastaneye gitmek için Nuri Varol'un kullandığı 25 EK 417 plakalı özel halk otobüsüne bindi. Özden, otobüste yolcu olmadığını görünce arka koltuktaki Ergül Topçu'nun yanına oturarak sohbet etmeye başladı. Bu sırada Atatürk Üniversitesi kampusu içinden hızla geçen otobüs, yoldaki beton hız kesiciye yaklaşmasına rağmen yavaşlamayarak aynı hızla devam etti. Kendilerini koruyamayan Hilal Kızıltunç Özden ve Ergül Topçu, hızla başlarını otobüsün tavanına vurdu. Acılar içinde otobüsün koridoruna düşüp acılar içinde kıvranan Özden ve Topçu, otobüs sürücüsü tarafından Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Topçu'nun sağ ayağının, pratisyen hekim Özden'in de omurgasında kırık olduğu belirlendi.

Özden'in şans eseri felç olmak kurtulduğunu söyleyen ağabeyi biyokimya öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Kızıltunç, "Ben otobüste değildim ama kız kardeşim otobüsün beton hız kesiciye çok süratli girdiğini söyledi. Engeli aştıktan sonra da otobüs yavaşlamamış. Kız kardeşim sakat kalabilirdi. Otobüs sürücüsünden ve sabit hız kesicilerden dolayı üniversiteden davacı olacağız" diye konuştu.

Yoldaki sabit hız kesici yüzünden daha önce de bu tür kazalar yaşandığını söyleyen Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, kaza sonrasında olay yerinde incelemelerde bulundu. Trafik polisleri 8 santimetre olması gereken sabit hız kesiciyi, 14 santimetre olarak ölçtü.

Haberin Devamı