Gazete Vatan Logo

HIV virüslü engelli genç kız anne oldu

HIV virüsü taşıdığı için bazı hastanelerce kabul edilmediği iddia edilen 18 yaşındaki zihinsel engelli ve hamile genç kızın doğum sürecine ilişkin Hacettepe tesi Hastanesinde doktorlar tarafından basın toplantısı düzenlendi.

HIV virüslü engelli genç kız anne oldu

HIV virüsü taşıdığı için bazı hastanelerce kabul edilmediği iddia edilen 18 yaşındaki zihinsel engelli ve hamile genç kızın doğum sürecine ilişkin Hacettepe tesi Hastanesinde doktorlar tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İnfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, özel bir ekibin genç kızın doğumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

Karabük’ten Ankara’ya hastanın daha erken gelmesi gerektiğini ifade eden Ünal, “Belirgin zeka geriliği, gebeliği ve HIV var. Yatak doluluk oranlarımız yüzde 97-98’lerde. Gülhane Hastanesinde bir yer bulundu. Zamanında hastanın tedavisine başlayıp, doğumunu yaptırıp, çocuğa müdahalesini yapıp, devlete teslim ettik. Kendi hayatını devam ettirecek durumda değil, ama devletimiz mutlaka bir çözüm bulacaktır” diye konuştu.

Bebek AIDS’li olmayacak

Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Özyüncü, ise riski en aza indirmek için sezaryen doğumu tercih ettiklerini anlattı. Çocuk Enfeksiyonu öğretim üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise risk olması nedeniyle annenin bebeği emzirmesine de izin verilmediğini belirtti ve bebeğin bütün gıda ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ve emzirmeye ihtiyaç kalmadığını anlattı. Kara, “Bebeğin negatif olduğunu söyleme şansımız üçüncü aydan sonra oluyor. Negatif olma ihtimali çok yüksek” diye konuştu. Kara, taburcu olmadan önce annenin bebeğini gördüğünü de söyledi.

Haberin Devamı