Gazete Vatan Logo

Hitler’in, Mussolini’nin akıbetine uğrayacaklar

“Darbe dönemlerinde yapılan bir operasyondur bu. 12 Eylül darbecilerinin dahi aklına gelmemiştir, Hitler’in, Mussolini’nin, Pinochet’nin yaptığı bir yöntemdir. Aynı akıbete uğrayacaklar, tarihin çöp sepetine gidecekler”

Hitler’in, Mussolini’nin akıbetine uğrayacaklar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM gündeminde yer alan ve yüksek yargı organlarının üye yapısını değiştiren yasa tasarısına ilişkin tepkisini faşist diktatörler Hitler ve Mussolini benzetmeleriyle tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında, şunları kaydetti:

‘Adalete dinamit’

Adalet sisteminin dibine dinamit koymaya kalkıyorlar. Danıştay’ı, Yargıtay’ı ve YSK’yı sıfırlıyorlar. Ancak ve ancak darbe dönemlerinde yapılan bir operasyondur bu. 12 Eylül darbecilerinin dahi aklına gelmemiştir, Hitler’in, Mussolini’nin, Pinochet’nin yaptığı bir yöntemdir. Tarihe baksınlar, Hitler, Pinochet, Mussolini nerede? Aynı akıbete uğrayacaklar, aynı yere gidecekler, tarihin çöp sepetine gidecekler.

Cirit’e ağır sözler

“Yargı için yeni bir paket geldi, anayasaya aykırı. Biliyorlar anayasaya aykırı olduğunu ama nasıl olsa Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, biz değişikliği yaparız, yeni hakimleri tayin ederiz, mahkeme iptal etse de bir şey olmaz diyorlar. Hukuka karşı hiledir bu, hukuk hileyi kabul etmez. Hukuku hile üzerine inşa ederseniz, ahlakı yozlaştırmış olursunuz. Ne diyordu çay toplayan vatandaş, Yargıtay Başkanı (Cirit), ‘adalete güven yüzde 30’a indi’. Adalete güven yüzde 30’a indiyse, sen neden çay toplamaya gittin, neden bu düzenlemeye isyan etmiyorsun sen? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin. Malı götürdüler, paraları sıfırladılar ya, haram yediler ya bu haramzadeler yargıyı değiştirerek ileride kendileri için güvenceli alan yaratmak istiyorlar. Ne kadar uğraşırsan uğraş yargının önüne bir gün inşallah çıkacaksın ve bu millete hesap vereceksin.”

Haberin Devamı

‘Diktatör bozuntusu’

“Gelin kardeşim, anayasadan başlayarak yargının bağımsız ve tarafsız olması için elimizden gelen her türlü katkıyı verelim, hukuk içinde düzeltelim. Açık çek veriyoruz ama ‘hayır, intikam alacağız, talimat alan bir yargı istiyoruz’ diyorlar. Hitler’in adalet danışmanı, ‘Vereceğiniz her kararda önce kendinize şunu sorunuz: benim yerimde Führer olsa nasıl karar verirdi’ diyor. Yargıyı böyle yapmak istiyorlar. O diktatör bozuntusunun kim olduğunu ben de, siz de biliyorsunuz.”

Haberin Devamı

Kitapçık dağıtıldı

CHP’nin Meclis grubu toplantısında, milletvekillerine ve diğer partililere, “AKP teröre yardım ve yataklık ediyor” kitapçığı dağıtıldı.

ABD tipi başkanlık

“Birisinin derdi hiç değişmiyor. ‘İlla ben başkan olacağım. Beni başkan yaptırın.’ Kardeşim seni başkan yapmayacağız. Amerikan tipi başkanlıkta iki soru sordum. ‘Biz üniter devletiz’ diyor. Kafanın arkasında başka şeyler var, şimdi çark etme. Amerikan başkanlık sistemini getireceksen üç tane soru daha soruyorum. Orada milletvekilleri kürsüye çıkar, istediği kadar konuşur. 1957 yılında bir senatör 24 saat 18 dakika konuşuyor. Demokrasi budur. Bunu kabul ediyor musun? Yargı bağımsızlığı var ABD’de. Başkan geldi Yargıtay üyeleri ayağa kalksınlar, alkışlasınlar yok öyle bir şey. Böyle bir sistem getirecek misin, getirmeyecek misin? Başkan yargıç atarken Senato kararı kesinleşmeden atama yapamıyor, büyükelçileri atarken Senato onayı olmadan atamıyor. Amerika’da başkan Beyaz Saray’da oturur, kirasını öder, yediği yemeğin parasını öder, misafir geldiğinde ikram ettiği yemeğin bedelini öder. Bu modeli getirecek misin getirmeyecek misin?”

Haberin Devamı

Ahmet Nesin’e destek

“İmajın bozulmasına katkı veriyoruz. Bir profesör, bir gazeteci, Ahmet Nesin hapse atıldı. Niçin? Terör örgütüne yardım ve yataklık... Hakime sormak istiyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanı arıyorsan Ankara’da oturuyor bu beyler. Bu aydınlar ellerine bomba alıp eylem yaptılarsa hapse atın, valilere telefon açıp, ‘terör örgütü ellerindeki silahı dağıtsın, bunlara dokunmayın’ dedilerse alın içeriye. Ama böyle bir şey yok.”