Gazete Vatan Logo

Hisarcıklıoğlu: Kürsüye yürüyüşünle onur duydum

Hisarcıkoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'ün Genel Kurul'da kürsüye astığı 17 Aralık dövizi sonrası yaşananlar hakkında konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç’e “Helal olsun, gurur duyduk seninle. Kürsüye yürürken seni görünce” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 2013 yılı vergi, ihracat ve döviz girdisi sağlayan şampiyon işadamlarının ödüllendirildiği Geleneksel Ödül Töreni’nde konuştu.

LENİN’İ SEVMEM AMA BİR SÖZÜ VAR ‘SÜREKLİ DEVRİM’

2010′da Türkiye’nin seçim sarmalı yıllarına girdiğini söylediğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “2015′e kadar seçim sarmalındayız. Bizim halbuki hedefimiz var dedik. 2023′e hedef koyduk, ’10 bin dolardan 25 bin dolara çıkacağız’ dedik. Bunu yapabilmek için yapısal reformları, kendisini sevmem ama Lenin’in çok güzel bir sözü var. Diyor ki ‘Sürekli devrim.’ Lenin’in sürekli devrimi gibi sürekli reform. Dünya müthiş rekabet içinde kardeşim. Dünyadaki her şey ekonomi üzerine oturmuş” diye konuştu.

Haberin Devamı

RUSYA DİZ ÇÖKTÜYSE EKONOMİSİNDEN DOLAYI

Bugün Rusya eğer diz çöküyorsa ekonomisinden dolayı çöktüğünü belirten Hisarcıklıoğlu, “500 milyar dolar parası var. Ekonomi iki bacaklı, enerjiye bağımlı, başka hiçbir şey olmadığı için diz çöktü. O yüzden Türkiye’nin yapısal reformları kesinlikle ıskalamaması lazım. Türkiye maalesef seçimler müsaade etmediğinden son 6 yıldır 10 bin dolara çakıldı kaldı. 2.5 misli büyüdük, yatay gidiyoruz. İnşallah 2015 seçimlerinden sonra biz bunu yapacağımıza inanıyorum” dedi.

1 milyon liraya yeni makam aracı1 milyon liraya yeni makam aracı

DEVLETTEN HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUZ, YETER Kİ

2015 seçiminden sonra Türkiye’de 4 yıl seçim olmayışını müthiş bir fırsat olarak gösteren Hisarcıklıoğlu, “Bu yapısal reformları kafalara işlememiz lazım. Devletten hiçbir şey istemiyorum. Önümde 17 ülke var, arkamdakiler rakibim değil. Onlar hangi şartlarda üretiyor, satıyor, mahkemeye düştüklerinde hangi muameleyi görüyorsa biz o şartları istiyoruz. Bakın o zaman o şartların aynısı bize tanınırsa Türkiye dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına giriyor mu, girmiyor mu?” dedi.

Haberin Devamı

ÇEKLERE KAREKOD GELİYOR

İş dünyasının en büyük sıkıntılarından birinin çekler olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bu konuda hazırlanan yeni projeyi açıkladı. Hisarcıklıoğlu, “Başbakan yardımcısıyla bir çalışma başlattık. Bankalar Birliği de dahil olmak üzere çek ödemesine sigorta getirecek, karekod getirecek bir çalışma. Çek iki türlü olacak. Karekodluysa, ben size çek vermişsem benimle ilgili her türlü bilgiyi görebileceksiniz. Ne kadar ödemiş, ödememişim, protestolu senedim, kredi kartı borcum, doğalgaz borcum, tüm bankaların kredi kullanırken her şeyimizi gördüğü gibi” dedi.

6.5 milyon işçiye sendika tazminatı 6.5 milyon işçiye sendika tazminatı

VERGİ YÜKÜNDE DÜNYA ŞAMPİYONUYUZ

Devlet ve hükümetten bir talebini daha dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Arkadaş biz rakiplerimizle eşit şartlarda rekabet edelim. Bu sorunlardan biri istihdam üzerindeki vergi yükleri. Dünya şampiyonuz. Bugün bir işçimizin cebine 100 lira giriyorsa bana maliyeti 180 lira. İstihdam üzerindeki yüklerin bir an önce azaltılması lazım” dedi.

Haberin Devamı

‘PUTİN TÜRKİYE’YE GELDİ, SIKIŞTI’

İhracatın ve turizmde en önemli pazarın Rusya olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Rusya’da devalüasyonla gelirlerin yüzde 50 düşmesinin risk olduğuna işaret etti. Aslında bunun bir fırsat olduğunu da belirten Hissarcıklıoğlu, “Putin Türkiye’ye geldi. Sıkıştı. ‘Doğalgazda yüzde 6 indirim’ dedi. Enerji bakanımız ‘yetmez’ dedi daha fazla indirim alacak. Müthiş konomik ambargolar üzerindeyken sadece doğalgaz değil bizim tarım ürünleri ihracatındaki vergilerde de indirim gerekiyor. Eğer Rusya’ya ihracatımızın artmasını istiyorsak tam da zamanı ve Rusya gıda ürünlerinin temini noktasında Türkiye’den olması için Putin’in talimatı var. Bu konuda odalar ve borsalarımız bir dosya hazırladı ve sunulacak” dedi.

KÜRSÜYE YÜRÜYEN MİLLETVEKİLİNE HELAL OLSUN

TOBB Antalya Fen Lisesi protokolu imza töreninde ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Vali Türker’i kastederek “Vali Kayserili ben Kayserili uyanıklık var bu işte” şeklindeki sözleri üzerine milletvekili Enç, “Ben de Kayseriliyim” dedi. Hisarcıklıoğlu ise, “Helal olsun, gurur duyduk seninle. Kürsüye yürürken seni görünce” dedi. Bu sözler üzerine katılımcılar arasında kahkaha atıldı.