Gazete Vatan Logo

Hırvatistan'da 6,3 şiddetinde deprem!

Hırvatistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgesinden gelen ilk fotoğraflarda binalarda hasar oluştuğu görülürken halkın ve bölgeden yayın yapan basın mensuplarının paniği de kameralara yansıdı. Depremin ardından Hırvatistan'ın komşusu Slovenya'da önlem olarak nükleer santral kapatıldı.

Hırvatistan'da 6,3 şiddetinde deprem!

Pazartesi günü 5.2 ve 5 büyüklüğündeki depremlerle sarsılan Balkan ülkesinde, bugün aynı noktada 6.4'lük deprem meydana geldi.

Hırvatistan’da merkez üssü, başkent Zagreb'in 46 km güneydoğusunda, 10 km derinlikte 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından yapılan açıklamada deprem, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb yakınlarında bulunan Petrinja kasabasında meydana geldi.

Yerel saatle 11.19’da gerçekleşen deprem öncesinde 5.2 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiği belirtildi. Deprem sonrası başkent Zagreb'e yakın semtlerde bazı binalarda yıkım meydana geldi.

Hırvatistan'ın komşusu Slovenya, depremin ardından önlem olarak nükleer santralini kapattı.

Ülkenin Bosna-Hersek sınırına yakın bölgesinde yer alan Petrinja kasabasında yapılan ilk müdahalede enkaz altından bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığı, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının başladığı bilgisi paylaşıldı.

Kasabanın depremden ciddi şekilde etkilendiği, çok sayıda binanın yıkıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, şiddetli deprem Hırvatistan'ın yanı sıra İtalya, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Macaristan, Slovenya, Romanya, Avusturya, Slovakya, Almanya ve Çekya'da hissedildi. Böylece, depremi hisseden ülkelerin sayısı 15 oldu.

Reuters haber ajansı, başkent Zagreb'de yaşayanların binaların sallanmasıyla panik halinde sokaklara koştuğunu aktarıyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, ilk bilgilere göre bazı binaların tamamen yıkıldığını ve bazı yaralıların olduğunu duyurdu.

Öte yandan Türkiye'nin Hırvatistan büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, depremi kuvvetli bir şekilde hissettiklerini ve başkent Zagreb'in birçok noktasında maddi hasar oluştuğunu, başkent Zagreb'deki Dışişleri Bakanlığı binasının tahliye edildiğini ve çevrede güvenlik önlemleri alındığını söyledi.

Büyükelçi ayrıca elçilik binasının herhangi bir hasar almadığını ve hem kendisinin hem de elçilik personelinin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Deprem bölgesinden gelen ilk fotoğraflarda binalarda hasar oluştuğu görülürken halkın ve bölgeden yayın yapan basın mensuplarının paniği de kameralara yansıdı.

DEPREM ALMANYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Hırvatistan'ın Petrinja kasabasında meydana gelen deprem Almanya'nın Bayvera eyaletinde hissedildi.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in yaklaşık 45 kilometre güneydoğusundaki Petrinja kasabasında meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem Almanya'nın Bayvera eyaletinde hissedildi.

Almanya'nın Potsdam kentindeki GEO Araştırma merkezi tarafından yapılan açıklamada Hırvatistan'daki depremin 6.3 büyüklüğünde olduğu, depremin yukarı Bavyera'nın bazı bölgelerinde de hissedildiği açıklandı. Son 30 saatte aynı bölgede üst üste iki deprenin meydana geldiği ifade edilirken Pazartesi meydana gelen depremlerin 5.2 ve 5.0 olduğu belirtildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter'da Komisyon'un Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovicve hükümeti ile temas halinde olduğunu ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı