Gazete Vatan Logo

Hırka-i Şerif’te türbanlı suikast timi!

Hedef İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın mıydı?

Hırka-i Şerif’te türbanlı suikast timi!

Terör örgütü DHKP-C üyesi iki kadın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ‘ne yönelik bir eylem hazırlığındayken, kendilerini izleyen polisler tarafından yakalandı. Fatih’teki Hırka-i şerif Camii’nde üzerlerini değiştirip türban takan kadınların üzerinden iki tabanca ve 150 mermi çıktı

Yasadışı DHKP-C örgütü son dönemlerde polise yönelik saldırılarına hız verdi. Örgütün bir hücresi geçtiğimiz aylarda İstinye Polis Merkezine yönelik saldırı girişiminde bulunmuştu, saldırgan nöbetçi polis tarafından eylemini gerçekleştirmeden öldürülmüştü. Daha sonra ise Gaziosmanpaşa’da Zekeriya Yurdakul isimli polis iki militan tarafından şehit edilmiş, bu eylemi gerçekleştiren Sultan Işıklı ile Hasan Selim Goren çıkan çatışma sonrasında yakalanmış, Gören hastanede ölürken Işıklı ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.




İntikam için yeni eylem

İstihbarat birimleri yaptıkları çalışmalarda ise örgütün ölen terörist Gören’in intikamını almak için yeni bir eylem hazırlığı yaptığını belirledi. Polis örgütün yeni bir hücresini tespit ederek izlemeye başladı. İki kadın militanın polise yönelik yeni bir eylem planladıkları polis tarafından öğrenilirken, Gazi Mahallesi’nde bir evde kaldıkları tespit edilen teröristler izlemeye alındı. Kadınların sabah erken saatte evlerinden çıkarak Fatih Hırka-i Şerif Camii’ne gittiklerini ve kıyafetlerini değiştirerek yakınlardaki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yöneldiklerini belirleyen polis, binaya çok az bir mesafe kala hemen harekete geçti. İki terörist yakalanırken çantalarında ise iki tabanca ve yaklaşık 150 mermi ele geçirildi. Yakalanan teröristlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kapılarında nöbet tutan polisleri hedef aldıkları, nöbet tutan polisleri çapraz ateşe tuttuktan sonra ise kaçmayı planladıkları iddia edildi.

3. hücre iddiası

Gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen iki kadından S.D.’nin Orhangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu, Ç.Ş.’nin ise İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olduğu belirlendi. S.D’nin, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla, 10 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden iki hafta önce tahliye olduğu öğrenildi. Gözaltındaki iki kadının sorgulaması sürüyor. Emniyet yetkilileri, yakalanan S.D. ve Ç.Ş’nin terör örgütü DHKP-C’nin 3’üncü hücresi olduğunu belirtti. Daha önce İstinye Polis Merkezi ve Avcılar’da bir polis memurunun yaralanması olayını gerçekleştirdiği ileri sürülen Erdal D. ve Servet G.’nin ilk hücre, Fatih Mc Donalds’a bomba yerleştiren ve Gaziosmanpaşa’da polis memuru Zekeriya Yurdakul’un şehit edilmesi olayının faili olduğu iddia edilen Hasan Selim Gönen. ve Sultan Işıklı an oluşan ikinci hücre olduğu da belirtildi. Bu arada, S.D.’nin DHKP-C’nin Erzincan ve İstanbul Anadolu yakası mahalle sorumluluğu yaptığı ileri sürüldü. Ç.Ş’nin de Samsun ve Armutlu mahalli alan sorumluluğu yaptığı kaydedildi.

‘Başörtüleri vardı’

Bir görgü tanığı, olay anını şöyle anlattı: “Başörtülü 2 kadın yürüyordu. Zaten takip ediyorlarmış. Bir anda müdahale ettiler. Yere yatırdılar. Kovalamaca yaşanmasına fırsat kalmadı. Zaten 5 dakika sürmedi.” Camiden çıktığı sırada olaya şahit olduğunu ifade eden başka bir görgü tanığı da “Başörtülü iki genç kadındı. Çantaları vardı. Polis müdahale edip yere yatırdı. Hemen alıp götürdüler. Götürülürken de bağırdılar” diye konuştu.

Hedef Çapkın mıydı?

İki kadın teröristin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kapılarında nöbet tutan polisleri çapraz ateşe tutmayı planladıkları öne sürüldü. Bir iddiaya göre de teröristlerin asıl hedefi İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dı.

Haberin Devamı