Gazete Vatan Logo

Hipster mekanlar balıkçıları yendi: Arnavutköy

Arnavutköy, hızla Karaköy-Nişantaşı mekanları ile rekabet edecek duruma geldi. Bir zamanların balıkçılar diyarı olan semtte hipster barlar boy gösteriyor. Son iki yılda açılan mekan sayısı 50’den fazla.

Hipster mekanlar balıkçıları yendi: Arnavutköy

İstanbul’da her şey gibi sosyal hayatın dinamikleri de hızlı değişiyor. Şimdi Karaköy ve Topağacı’ndan sonra yeni mekanlarıyla Arnavutköy yükselişte.

Kısa bir süre önceye kadar Arnavutköy’de yeme-içme ve sosyalleşme balıkçılarla sınırlıydı. Fishmekan’dan Adem Baba’ya, Sur Balık’tan Zıpkın’a, kadar seçenek çoktu. Şimdi ise Arnavutköy, hipster mekanlarıyla Bebek ve Karaköy’e bir alternatif olarak karşımızda.

Sahilden içeri yani Arnavutköy’ün yerleşim yeri olan iç kısmına doğru girdiğinizde kalaycı dükkanı ve karşısındaki 50 yıllık berber dükkanının hemen yanında sabah kahvaltısı için krep ve limonata yapan modern bir kafeyle karşılaşıyorsunuz. Hafta sonları saat 19:00’dan itibaren oluşan trafik bir zamanlar hafta sonları Reina ve Sortie önündeki oluşan hengameden farksız.

Şu günlerde Hudson’ın yanı başına açılan Small ve Pop konuşuluyor. Ama en çok eski Şamdan’a benzetilen Small dillerde. Bir de Halet-i Ruhiye diye bir kokteyl bar var. Orası da kokteylleriyle müdavimlerini yarattı. Kendi tarzlarında yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

Semtin üç büyüğü: Any, Luzia ve Hudson

Semte adım attığınız anda gençler ve hipsterlar’ın birbirleriyle anlaşmışcasına doldurdukları, kapı önlerinde takıldıkları üç yer öne çıkıyor: Any, Hudson ve Luzia.

Any; ‘corner pub’ konseptiyle mahallenin ilk sıra dışı mekanlarından. Etrafındaki diğer mekanların açılmasına da ön ayak olan Any’nin barından dışarı taşan kalabalık, semte büyük hareketlilik getirdi. Buraya “Arnavutköy’ün Lucca’sı” diyen de var. Gündüzleri restoran olarak hizmet veren mekan akşam üzeri kokteyl içmeye gelen insanlarla dolup taşıyor. Cuma-cumartesi günleri ise saatler ilerlediğinde dj kontrolü ele alıyor ve parti başlıyor. Pazarları da canlı müzik eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir ortam oluşuyor. Cranberry Jack denemeden ayrılmayınız. (İki kişi ortalama fiyat 170 TL)
Any kadar müdavimi olan diğer bir mekan da geçen yıl açılan Luzia. “Sivas” filmiyle Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’nü kazanan yönetmeni Kaan Müjdeci’nin Berlin’den sonra İstanbul’da Burcu Tokatlı, Ayten Özer ve Oğuz Erdin ile birlikte açtığı yer.
Kokteylleriyle kısa zamanda popüler oldu Luzia. Herkesin dilinde “Cherry Blossomy” var... Doğrusu bu kokteylin ne kirazla, ne de çiçekle bir alakası var, bol narenciyeli bir cin kokteyli. Sinema veya tiyatro dünyasına ait insanlarla hemhal olmak istiyorsanız özellikle üst kattaki partileri kaçırmayın. (İki kişi ortalama fiyat 130 TL)
Geçtiğimiz yılın başında kapılarını açan Hudson ise rekabete yeni bir boyut getirdi. Mönüde ızgara bonfile, karamalize soğan ile hazırlanan trüflü patates püresi ve ızgara bonfileye ızgara istiridye mantarı eşlik ediyor. Horseradish soslu Steak Tartar, mekanın tadılması gereken spesiyallerinden… Özel fesleğen sosu ile hazırlanan tartarı mutlaka denenmeli. (İki kişi ortalama fiyat 200 TL)
“Aman kalabalık olmasın” diyenlere
Dışarıdan bakıldığında çiçekçi zannedeceğiniz Kavanoz’un arka bahçesinde gizli bir cennet yatıyor. Üçüncü dalga kahve ve butik şarap çeşitlerinin yanında, füme hindili ile keçi peynirli ve ızgara sebzeli gibi sıcak sandviçler tercih edilebilir.
(İki kişi ortalama 150 TL)
Sığınakta partileyenlere
Nişantaşı ve Karaköy başta olmak üzere farklı semtlerde gizli, sığınak misali 50-60 kişinin partilediği yer altı “underground” mekanlar da epey gözde. Arnavutköy’de bu ihtiyacı şimdilik “Small” karşılıyor. Mekan biraz küçük, 80-90 kişi kapasiteli. Taş duvarlar, pencere yok.
Manzarasıyla herkesi tavladı: Whisper Kitchen & Bar
Yılların Kuyu Balık’ı yerini Whisper’a bıraktı. Mekanda ördekli gyoza, ponpon karides, şarap soslu midye öne çıkıyor. . Üstelik Whisper’da sadece lezzetli bir akşam yemeği yemekle kalmıyor, başarılı bir DJ performansı ile geceye eğlenerek devam edebiliyorsunuz. Whisper Pazartesi hariç hafta içi günler 1.30’a, Cuma-Cumartesi geceleri ise 02.30’a kadar hizmet veriyor. (İki kişi ortalama fiyat 250 TL)
Şehrin en gözde kokteyl barı oldu
Alexandra Cocktail Bar; açıldığı andan itibaren kokteyl tutkunlarının favori mekanları arasında baş köşeyi kapmış durumda. Viski ile hazırlanan Bergamot ve Narenciye aromalı Knock! Knock! denenmeli. (İki kişi ortalama fiyat: 150 TL)

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın başında kapılarını açan Hudson ise rekabete yeni bir boyut getirdi. Mönüde ızgara bonfile, karamalize soğan ile hazırlanan trüflü patates püresi ve ızgara bonfileye ızgara istiridye mantarı eşlik ediyor. Horseradish soslu Steak Tartar, mekanın tadılması gereken spesiyallerinden… Özel fesleğen sosu ile hazırlanan tartarı mutlaka denenmeli. (İki kişi ortalama fiyat 200 TL)

Haberin Devamı