Gazete Vatan Logo

Hintli dev Erkunt’u aldı

Yılbaşında Hisarlar Makina’yı satın alarak Türkiye pazarına giren Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, sektörün dev isimlerinden Erkunt Traktör’ü de bünyesine kattı

Hintli dev Erkunt’u aldı

Dünyanın en büyük traktör üreticilerinden Hindistan merkezli Mahindra & Mahindra, yılbaşında Hisarlar’ı alarak girdiği Türkiye pazarında ikinci büyük satın almayı gerçekleştirdi. Mahindra & Mahindra, en büyük traktör firmalarından Erkunt Traktör’ü satın aldı.

Şirket, açıklamayı Hindistan borsasına yaptı. M&M’in, Erkunt Traktör’ün yüzde 100 hissesi için 260 milyon TL karşılığı, 3.44 kur baz alınarak 76 milyon dolar ödediği, satışla ilgili işlemlerin 30 Kasım’a kadar tamamlanacağı bildirildi.

Başarıya imza attık

Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, bugüne kadar pek çok ilke imza attıklarını vurgulayarak şunları ifade etti: “Erkunt Traktör olarak, Türk tarımının en büyük destekçisi olmaya çalıştık. Kurulduğumuz ilk günden beri milyonlarca kilometre yol kat ederek çiftçimizin taleplerini yerinde dinleyip, çözümler ürettik. Türkiye’nin kendine yetebilecek bir ülke olduğuna inanarak, tarımsal üretim ithalatının yaratacağı dış ticaret açığının önüne geçmeyi amaç edindik. Tarımsal mekanizasyonun yurt içinde üretiminin de bu sürecin önemli bir parçası olduğunu her fırsatta vurguladık. Bu anlayışın bir uzantısı olarak küresel ekonomiyle entegre olmamız gerektiğini biliyorduk, küresel çapta güçlü bir yatırımcıyı çekerek büyük bir başarıya daha imza attık.”

Haberin Devamı

Erkunt, “15. yılımıza M&M’le birlikte güçlü giriş yapıyoruz. Markamızı, M&M’nin global ağının önemli bir parçası yaparak ülkemize daha fazla kazandıracağız” dedi.