Gazete Vatan Logo

Hint düğünleri Antalya’da yapılacak

Hint düğün pazarı 20 milyar dolarlık hacmiyle global bir sektör haline geldi. Geçen hafta Belek’te düzenlenen Inventum Global Workshop 2017, Hindistan'dan 100'ün üzerinde düğün acentasını ağırladı.

Hint düğünleri Antalya’da yapılacak

Hindistan düğün turizmi yıllık 20 milyar doların üzerinde bir iş hacmine sahip. Bollywood filmlerinden görmeye alışkın olduğumuz eğlence dolu ve rengarenk düğünleri, ülkemizde de yavaş yavaş görmeye alışacağız gibi. Antalya’daki turizmciler de gözünü bu sektöre dikmiş durumda. Geçtiğimiz hafta Belek’teki Rixos Premium Hotel’de düzenlenen “Inventum Global Workshop 2017”nin açılış programına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Inventum Global’in iki yönetici ortağı Asil Akar ve Bünyat Özpak, EEMA Başkanı Sabbah Joseph ve Rixos Premium Belek Genel Müdürü Özgür Çinkılıç gibi üst düzey isimler katıldı. Hindistan düğün pazarından Antalya'nın daha büyük pay aması için gayretlerin devam edeceğini açıklayan Karaloğlu, Antalya’nın Hindistan'ın görkemli düğün törenlerine başarılı ve sorunsuz bir şekilde ev sahipliği yapabileceğini dile getirdi.

20 milyar dolar harcanıyor

Hindistan'da yıllık 20 milyar dolar'lık bütçeyle 2 bin düğün yapıldığını anlatan

Inventum Global yönetici ortağı Asil Akar ise şunları kaydetti: "Hindistan'dan ilk düğünü Antalya'da 2012 yılında 550 kişilik gerçekleştirdik. Hindistan'daki 2 bin düğünün yüzde 60'ı Tayland'da yapılıyor ve harcanan para yaklaşık 20 milyar dolar. Yüzde 1 bile alsak 200 milyon dolar yapar ve Antalya için çok önemli bir rakam.’’
Antalya’da aile stili buluyorum
EEMA Başkanı Sabbah Joseph de Antalya'nın doğal bir dekora sahip olduğunu hatırlatırken, "Dünyadaki diğer turizm merkezlerine göre daha çok aile stili buluyorum. 5 yıldızlı otel hizmetleri, misafirperverlik de çok olumlu. Antalya'da sadece düğünlerle alakalı değil film festivalleri ve diğer turizm eşitleriyle ilgili 2027'ye kadar planlanan bir projeksiyon var. 2017'de Antalya'da düğünler olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı