Gazete Vatan Logo

Hindistan'da yönetmen ve aktrisi öldürene 1.5 milyon dolar

Hindistan'da milliyetçi iktidar partisi Bharatiya Janata Partisi'nin bir üyesi, "Padmavati" filminin yönetmen ve başrol oyuncusunu öldürene 1.5 milyon dolar ödül vereceğini söyledi.

Hindistan'da yönetmen ve aktrisi öldürene 1.5 milyon dolar

Hindistan'da milliyetçi iktidar partisinin bir üyesi, Hindu kraliçeyle Müslüman hükümdar arasındaki ilişkiyi işleyen "Padmavati" filminin yönetmeni ve başrol oyuncusunu öldürene 1.5 milyon dolar ödül vereceğini duyurdu.

Bharatiya Janata Partisi'nin ülkenin kuzeyindeki Haryana eyaletindeki yöneticisi Suraj Pal Amu, düzenlenen bir mitingde, aktris Deepika Padukone ve filmin yönetmeni Sanjay Leela Bhansali'nin başına 1.5 milyon dolar ödül biçti.

Amu, "Padmavati" filminin gösterimine izin verilmeyeceğini de söyledi. 1 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan filmin gösterimi, gelen tepkiler üzerine ertelenmişti

Konusu 16. yüzyıldan kalma Sufi şiiri "Padmavat" üzerine inşa edilen "Padmavati" filminde, Delhi'nin Müslüman Sultanı Alaeddin Halaci tarafından yakalanmaktansa kendisini öldürmeyi seçen cesur ve güzel Rajput kraliçesinin kurgusal hikayesi anlatılıyor.

Sanjay Leela Bhansali, filmdeki ana karakterler arasında romantik bir ilişki varmış gibi göstererek tarihi çarpıtmakla eleştirilirken, Bollywood yönetmeni bu iddiaları reddediyor.

Haberin Devamı