Gazete Vatan Logo

Himmet musluğu kesildi FETÖ’cüler köye döndü

Mahrem emniyet imamlarının yazışmaları, dağılma sürecine giren FETÖ’nün son durumunu gözler önüne serdi. Din kisvesi altında yıllarca devasa miktarda para toplayan örgütün, son çırpınışları ve aldığı yeni önlemler oldukça ilginç. FETÖ üyelerinden memleketlerine dönmesi dahi isteniyor.

Himmet musluğu kesildi FETÖ’cüler köye döndü

FETÖ’nün emniyet imamlarıyla ilgili soruşturmada ele geçirilen belgeler, örgütün 17/25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası, açığa alınan, ihraç edilen polislere itirafçı olmasınlar diye dağıttığı paraları ödeyemez hale geldiğini ve bu nedenle farklı çözümler bulduğunu ortaya koydu. Himmet, kurban, örgütün şirketleri üzerinden gelen ödenekler kesilince parasız kalan FETÖ, mali tedbirler aldı. Bunlardan biri de örgüt üyesi polisler ve öğretmenlerin memleketlerine dönmelerine izin verilmesi.

Örgütün mal varlıklarına el konulması ve himmet gelirlerinin kesilmesiyle maddi sıkıntı yaşadıklarını da itiraf eden FETÖ’cülerin, açığa alınan, ihraç edilen, yurt dışına kaçırılan, haklarında dava açılan tüm üyeleri için milyonlarca lira para harcadığı belirlendi. Bu süreçte maliyeti düşürmek için “mali heyet” kuran örgüt imamları yazışmalarında masrafları azalttıklarını, para verdikleri yerlere ödemeleri kestiklerini anlatıyor. Emniyet imamları dağıtacak 3 aylık paraları kaldığını, herkese eşit para dağıtamadıklarını, bu nedenle ihtiyaç ne ise onu vererek bir çözüm bulduklarını hatta arabalarını bile sattıklarını bildiren raporlar gönderdi.

Haberin Devamı

İŞSİZLİK MAAŞINA BAŞVURUN: Örgüt mensupları arasında öğretmenlerle ilgili de yazışmalar söz konusu: “Kurumlarımızda çalışan 1099 erkek, 931 bayan olmak üzere toplam 2030 personelimiz bulunmaktaydı. Bu personelin tamamına yakını kurumlarımızdan çıkarılmış ve lisansı iptal edilmiştir. Personelimizin tümünün işsizlik maaşına müracaat etmesi istenmiştir. Ancak, işten çıkartmalarda bazı kurumlarımızda işsizlik maaşına müracaat edemeyecek tarzda çıkartmalar olduğundan arkadaşlarımız müracaat edememiştir. İşsizlik maaşı alan personelimizin yüzde 30 oranında olduğu anlaşılmaktadır. Şu an için yüzde 10 oranında personelimiz de maişetlerinin temin adına memleketlerine taşınmaktadır.”

TAŞINMA PARASINA DESTEK: Mağdur işsiz durumdaki örgüt üyesi öğretmenlerin farklı özel okullarda çalışmaları için yönlendirildiğini anlatan FETÖ imamı, lisansları iptal edildiği ve sistem üzerinden sakıncalı ibaresi konduğu için farklı kurumlarda işe giremediklerini belirtti. Süreç öncesi işe girenlerin de çıkarıldığını rapor eden örgüt üyesi, kamudan çıkarılan öğretmenlerin sayısının da giderek arttığını kaydetti. Memleketine gitmelerine izin verilenlere evlerini taşımalarında nakil masraflarına mümkün olduğunca destek olunacağını aktarıldı ancak köyüne dönenlerden bazılarına ailelerinin dahi sıcak bakmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

AVUKAT ÜCRETİNE ŞİKAYET: Örgüt imamlarının en çok avukatlık parası ödemelerinden şikayet ettiği de yazışmalara yansıdı. OHAL döneminde barolardan CMUK avukatı görevlendirilmesini de olumlu bir durum olarak belirten örgüt üyeleri, bu nedenle OHAL kalkınca çok zor durumda kalacaklarını da dile getiriyor. Bir örgüt imamının raporundaki şu ifadeler dikkat çekiyor: “Kasım aktarı, harcamalar, bölge takviyeleri, şirketler, gaygubet evleri gibi kalem kalem gelir-gider raporları ayında alınan maaşları baz alarak Aralık’tan itibaren 6 aylık dönemde bölgelerden merkeze gelmesi gereken miktar 11 milyon 940 bin TL olması gerekirken, 3 milyon 835 bin 405 TL avukat, 4 milyon 502 bin 997 TL açık-ihraç maaşlarına ödeme yaptıklarından dolayı, 7 milyon 278 bin 35 TL olarak gerçekleşmiştir.”

Haberin Devamı

AÇIKLAR İHRAÇ EDİLİRSE 17 MİLYON TL GEREKECEK

Söz konusu yazışmalardan biri şöyle: “Abi hayırlı günler. Yeni mali hasar raporu çıkardık. Abi 2404 kişi ihraç 2315 kişi tutuklu 1850 kişi gözaltında olan 5286 kişi de açıkta olan bulunmaktadır. Tutuklu ve gözaltında olanlar da buna dahil. Öğretmenleri de dahil ettiğimizde şu an aylık 7 milyon 705 bin TL giderimiz oluyor. Bir de memleketine taşınmasına izin verdiğimiz epey bir arkadaş oldu. Bir defalığına onlara da 4 milyon 280 bin TL ihtiyaç oluyor. Açıklarda ihraç olursa aylık 17 milyon TL gerekmektedir. Abi Passat’ı dediğiniz gibi satıyorum. Sizin arabayı da satacaktık.”

Kaynak: Karar