Gazete Vatan Logo

Hilton Parksa kapatılıyor

Hilton Parksa, 30 Haziran’da kapanıyor. Sabancı Holding’ten yapılan açıklamada, iş dünyasının artan eğitim ve kariyer gelişim taleplerini küresel ölçekte karşılamak için binanın Sabancı Üniversitesi’ne tahsis edileceği belirtildi.

Hilton Parksa kapatılıyor

Sabancı Grubu’na bağlı Tursa bünyesindeki Hilton Parksa, gelecek ayın sonunda kapılarını kapatacak. Holding’ten yapılan açıklamada, iş dünyası temsilcileri ve profesyonellerin artan eğitim ve kariyer gelişim taleplerini küresel ölçekte karşılamak için binanın Sabancı Üniversitesi’ne tahsis edileceği ifade edildi. 30 Haziran’dan itibaren odaları boşaltma kararı alan Hilton Parksa, uluslararası otelcilik devinin son dönemde İstanbul’da kapattığı ilk otel olacak.

Tursa bünyesinde 4 otel bulunuyor ve otellerin tamamı Hilton ile birlikte çalışıyor. Bu oteller; 309 odalı Ankara Hiltonsa, 308 odalı Adana Hiltonsa, 186 odalı Mersin Hiltonsa ve 199 odalı Hilton Parksa. 1 1990’da kapılarını açan Hilton Parksa, İstanbul depreminden büyük yara almış, 2000’de kapılarını tekrar açmıştı.