Gazete Vatan Logo

Hiçbir ifadesi inandırıcı değil!

FETÖ sanığı eski Tuğamiral İmren’i, Bartın’da tanıştığı bazı kişiler gittiği her ilde başka abilerle tanıştırmış ama onların ‘mahrem abi’ olduğunu anlamamış

Hiçbir ifadesi inandırıcı değil!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’nda yaşanan olaylara ilişkin darbe davasında yargılanan eski Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, mahkemedeki tutarsız ve mantığa uymayan ifadeler kullandı. İmren’in hep olan bitenleri yanlış anladığı yönündeki ifadeler vermesi dikkat çekti.

Tutuklu sanık İmren, genelde “cemaat” denen yapıdan hep uzak durduğunu belirtirken, çapraz sorgusunda ise albay rütbesi aldıktan sonra Bartın’da görev yaptığı süre içinde burada öğretmen olan bazı kişilerle tanıştığını, sonradan onların “cemaat abisi” olduğunu, tayin olduğu her yerde bu abilerin kendisini oralardaki yeni abilerle tanıştırdığını, o kişilerin cemaatin mahrem abisi olduğunu bilmediğini iddia etti.

15 Temmuz’da anlamış

Savunmasında “Benim cemaatle işim olamaz” şeklinde konuşan İmren, Mahkeme Başkanı Yusuf Sevimli’nin, “O zamanlar FETÖ’den haberdar mıydın?” şeklindeki sorusu üzerine ise, “Mahrem abi olduklarını sonradan öğrendiğim insanlar çok entelektüel, bilgili ve insanlarla ilişkilerinde mükemmeldi. Ben onları cemaat olarak biliyordum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra cemaatin silahlı terör örgütü olduğunu anladım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Silahım düşmesin diye...’

İddianamede, Donanma Komutanlığı’nın nizamiye kapısında darbeye karşı direnen vatandaşlara ateş edilmesi emri verdiği iddiasını reddederken, elinde silahla görüntülenmesiyle ilgili ise, “Ben de belimden düşmesin diye silahımı elime aldım” dedi.

Darbeye değil sıkıyönetime destek verdiğini söyleyen İmren, savcının, “Siz daha önce sıkıyönetim dersi vermişsiniz. Darbe girişimi ile sıkıyönetimin farkını nasıl bilmesiniz?” yönündeki sorusu üzerine, “Ben hükümetin sıkıyönetim ilan ettiğini sanmıştım” dedi.