Gazete Vatan Logo

Hiç olmazsa...

Hükümet, bir taraftan da akaryakıt fiyatını oluşturan vergi yükünü detaylı analize yöneldi

HEM TÜPRAŞ’ı hem de dağıtım şirketlerini sıkıştırarak akaryakıt fiyatlarında indirim yolu arayan hükümet, bir taraftan da akaryakıt fiyatını oluşturan vergi yükünü detaylı analize yöneldi. ÖTV’li fiyatın üzerinden KDV hesaplanmasından vazgeçilmesinin sağlayacağı indirime bakılıyor. Rafineri ve dağıtıcılardan 8-10 kuruşluk indirim isteyen hükümet, herkes tarafından büyük haksızlık olarak görülen verginin vergisinden vazgeçse benzinde 34 kuruşluk bir indirim sözkonusu olabilecek.

95 oktan kurşunsuz benzin üzerinde şu an itibarıyla 1 lira 89 kuruşluk bir ÖTV yükü bulunuyor. Benzinin nihai fiyatı belirlenirken, rafineri çıkış fiyatı, kara nakliyesi, dağıtım şirketi payı ve bayi marjı ile birlikte ÖTV de toplanıyor ve bu 5 kalemlik yekün üzerinden yüzde 18’lik KDV hesaplanıyor. Yani verginin vergisi de alınıyor. 1.89 TL’lik ÖTV üzerinden yüzde 18 KDV alınması fiyat üzerinde ekstra 34 kuruşluk bir yük yaratıyor.

ÖTV ve KDV oranlarında doğrudan bir indirime sıcak bakmayan hükümetin büyük haksızlık olarak görülen benzindeki verginin vergisi uygulamasından vazgeçebileceği konuşuluyor. Ancak ÖTV üzerinden KDV alımından vazgeçilmesi 34 kuruş yani benzin üzerindeki toplam vergi yükünden yüzde 13.7 indirim anlamına gelecek. Bu da Maliye’nin akaryakıttan gelen vergi gelirinin yüzde 13.7 azalmasına neden olacak. Hükümetin böylesine yüksek bir gelirden vazgeçmesine ise sektör temsilcileri ihtimal vermiyor.

Edinilen bilgilere göre EPDK ve Enerji Bakanlığı, geçtiğimiz yıl uygulanan “akaryakıtta tavan fiyat” önlemi konusunda isteksiz. Bunun arkasında EPDK’nın “tavan fiyata” uygulamasına geçilse bile akaryakıttaki yüksek fiyata çare olmayacağını belirlemesi yatıyor. EPDK’nın, “tavan fiyat uygulamasının işe yaramaması ve fiyatların artmaya devam etmesi halinde bu silahın harcanmış olacağı uyarısının” etkili olduğu belirtiliyor. Buna göre akaryakıttaki fiyat artışının, artık bayi paylarını da aşan yapısal bir soruna dayandığı tespit edilmiş durumda. Bu nedenle “tavan fiyat” uygulaması en son aşamaya kadar masaya getirilmeyecek.
Öte yandan akaryakttan alınan ÖTV’nin 2011 yılı boyunca sabit kalması, yeniden değerleme oranının da uygulanmaması benimsendi. Vergi düzenlemesinin maliyeti göze alınamazsa, tavan fiyat uygulaması yoluna gidilecek.

LPG montajı yüzde 20 arttı

Akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte LPG otogaz sistemlerine gösterilen ilgi yüzde 20 civarında arttı. Atiker Otogaz Sistemleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, “LPG’nin tercih edilmesini inceliğimiz zaman karşımıza, tasarruf ve çevrecilik çıkıyor. Bu nedenle şu an benzin fiyatlarındaki son zamla birlikte de işlerimiz daha açıldı. Bugün trafikteki 100 araçtan 40’ı LPG’li. Bu 60’a kadar çıkacak” dedi.

Enerji Bakanı Yıldız indirimde hedefi koydu: 3.75 TL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, benzin fiyatlarıyla ilgili yaptıkları toplantıda indirim beklentileri olduğunu söylediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: “TÜPRAŞ buna icabet etti ve kendi fiyatının yüzde 2’si kadar bir indirim yaptı. Bu 2 kuruşa tekabül ediyor. Yani kasım ayı, aralık ayı içindeki 7 kuruşluk zammın 2 kuruşu rafine merkezi tarafından geri alındı. Ben eski fiyata doğru bir düşmenin olacağını tahmin ediyorum. Dağıtım şirketlerinin de böyle bir eğilim içinde olacaklarına inanıyorum ve ümit ediyorum.” Bakan Yıldız böylece son 2 zamdan önceki 3.75 TL seviyesini dağıtıcılara hedef olarak göstermiş oldu.

MALİYE BAKANLIĞI SUÇLUYU BULDU

Benzine ham petrolden daha fazla zam yapıldı

Maliye Bakanlığı, benzin fiyatının 4 liraya ulaşmasıyla birlikte başlayan akaryakıtta vergi yükü tartışmalarına rakamlarla yanıt verdi. 2005 yılı başından bu yana vergi yükünde benzinde yüzde 13.1, motorinde ise yüzde 14.7 oranında hafifleme olduğuna dikkat çeken Maliye, benzinden alınan maktu ÖTV’deki artış oranının enflasyondan daha düşük olduğunu da vurguladı. Maliye’nin rakamlı savunmasında “Yılbaşından 9 Aralık’a kadar geçen sürede ham petrol fiyatları yüzde 11.21 oranında arttı. Buna karşılık 95 oktan benzinin vergisiz satış fiyatında ise yüzde 13.45’lik artış yaşandı” denildi. Maliye’ye göre, 95 oktan benzinde toplam vergilerin perakende satış fiyatına oranı 2005 yılı başında yüzde 75.4 düzeyindeyken, Aralık 2010’da bu oran yüzde 64.8’e indi. Motorinde de, 2005 yılı Ocak’ta satış fiyatının yüzde 65.1’i vergilerden oluşurken, vergi oranı günümüzde yüzde 55.5’e geriledi.

Tüketici kızgın: 2 kuruşla bizi avutamazlar

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, hükümetin zam konusunda topu Tüpraş ve dağıtıcılara attığını ileri sürerek, “Asıl sorun vergi marjının yüksekliğinde. Vergilerin makul bir seviyeye çekilmesi tüketicinin acil beklentisidir. Vergi indiriminde gönülsüz hükümet 3-5 kuruşluk indirimle tüketiciyi avutabileceğini sanıyorsa yanılmaktadır. Tüketiciler dünyanın en pahalı benzinini kullanmak istemiyor” dedi.

Yılmaz, 2009’da açtıkları davaya da dikkat çekerek şöyle devam etti: TÜDEF, hükümetin 2009’da akaryakıt ve tüp gazda sabit ÖTV’yi artırarak yaptığı zammın iptali için Danıştay’da dava açmıştı. Danıştay, hükümetin 4 Temmuz 2009’da BKK ile akaryakıt türevlerine yapılan ÖTV zammının yürütmesi durdurulması kararını vermişti. Hükümet ilk önce bu yargı kararını uygulamalı. Bu karar, akaryakıtta 25 kuruşluk bir indirimi öngörmektedir.”

Haberin Devamı