Gazete Vatan Logo

Hiç olmadığımız kadar yakınlaştık

Fransa Maliye Bakanı Le Maire ile görüşen Maliye ve Hazine Bakanı Albayrak, ABD’ye karşı ortak hareket etme kararı aldıklarını belirterek, “Türkiye ve AB hiç olmadığı kadar entegre” dedi.

Hiç olmadığımız  kadar yakınlaştık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD’nin tek taraflı uygulamaya başladığı ek gümrük vergilerine ilişkin “Fransa ile iki müttefik olarak bu tabloya bu atılan adımlara karşı ortak hareket etme kararı aldık” dedi.

Bakan Albayrak, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ile Paris’te bir araya geldi ve görüşme sonrası gerçekleşen ortak basın toplantısında konuştu. Albayrak, “Sıcak bir Fransa ziyareti gerçekleştirdik. Önce başbaşa sonra heyetler arası verimli bir görüşme gerçekleşti. Son dönemde atılan ticari yaptırım kararlarını detaylı bir şekilde ele aldık. Küresel ticareti ve bölgesel istikrarı destekleyecek adımları da görüştük. Bu konuda bize destek olan Fransa tarihsel bir duruş sergiledi. Bundan dolayı sevgili mevkidaşıma çok teşekkür ediyorum. ABD attığı adımlarla müttefikler arasında yalnızlaşıyor” değerlendirmesini yaptı.

Dolar güvenilir değil

Bakan Berat Albayrak, Orta Vadeli Program ile Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda çok güçlü bir ekonomik dönüşüm yaşayacağını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Dolar, küresel ticarette güvenilir bir enstrüman olma özelliğini kaybetti. Euro ile ticareti ileri taşıma konusu önem kazanıyor. Dünya bu konuda ortak akılla hareket edecek. Biz de Avrupa Birliği ve euro ile yapılan ticaretimizi artırmanın yolları üzerinde görüştük. İki ülkenin ticari hacmini 14 milyar eurodan

20 milyar euroya çıkarmayı konuştuk. Son yıllarda Türkiye ve AB ilişkilerinin önemi daha da arttı. Türkiye ve AB ekonomileri hiç olmadığı kadar entegre.”

İstikrarlı Türkiye AB’nin yararına
Bakan Berat Albayrak’la görüşen Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, “Türkiye’de durumun istikrar kazanması Avrupa ve Türkiye’deki herkesin çıkarına. Türkiye’nin yapısal reformları gerçekleştirmesi önemli” dedi.