Gazete Vatan Logo

HGS sorgulamaları ve trafik cezası sorgulamaları nasıl ve nereden yapılır?

HGS sorgulamalarını PTT online hizmetlerden yapabileceğiniz gibi trafik cezası sorgulamayı da EGM online hizmetlerden yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızın bilgisi haberimizde.

HGS sorgulamaları ve trafik cezası sorgulamaları nasıl ve nereden yapılır?

Trafik cezası uygulamalarında trafikte ki görevli ekipler tarafından durdurulan araç sürücülerine yönelik olarak trafik kurallarının ihlal ettiği takdirde çeşitli kademelerle trafik cezası uygulanmaktadır. Fakat trafikte bu görevi üstlenen memurlar her trafiğe açık alanda bu işlemi yapamazlar. Trafiğin hızlı aktığı yerlerde, trafik güvenliğinin riske atılmasına, trafik yoğunluğunun fazla olan yerlerde trafiğin kitlenmesine sebep olur. Bu noktada devreye Emniyet Teşkilatının modern trafik uygulama sistemi girer. Özellikle de kent merkezlerinde bulunan daha teknolojik altyapılı sistemler ile birlikte araç sürücülerinin trafik kuralı ihlallerinde trafik cezası araç durdurulmadan yazılıyor ve kayıtlı adreslere bildirimi gerçekleştiriliyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Trafikte çekilen sıkıntılar yalnızca bununla sınırlı değildir. Hele ki büyük bir metropol şehrinde yaşıyorsanız bu işler daha da karmaşık hal alır. Türkiye’nin en kalabalık, en gelişmiş, en kültürel zenginliğe sahip olan şehri İstanbul da yaşamakta bu açıdan zordur. İstanbul gerek iş bulma imkânı konusunda gerek de yaşam standartları açısından yüksek olduğu için yaşayan insan sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle de ne kadar çok yaşayan insan varsa o kadar da çok araç sahipleri vardır. Herkes sabahları yaklaşık olarak birbirine yakın saatlerde mesailerine gidiyorlardır. Öğrencisi, işçisi, devlet memuru o kadar çok vardır ki kendi özel araçlarının dışında köprüler, tramvaylar, yollar, geçitler tıklım tıklım dolu olur. Bu sebeple de vatandaşların kullandıkları yolları her hafta olarak değişebilir. Trafiğin nerede az olduğunu daha önceden öğrenirlerse o yolu kullanarak daha kısa bir zaman dilimi içinde ulaşmış olurlar. Üstelik sabahları ve de akşamları bu çileli yolculuğu çekmek stresli ve sıkıcıdır. Yorgunluğumuzun üzerine bu yol zor gelir. Bu sebeple de internetten öncelikle trafik cezası sorgulama ve HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için elbette ki yapmanız gereken bazı işlemler vardır.

Haberin Devamı

Bu işlemlerden ilki olarak PTT şubesine gitmek olacaktır. Hemen en yakınlarında bulunan merkez PTT şubesine giderek orada bulunan ilgili görevli memura e-Devlet şifresi almak istediklerini söylemeliler. Nüfus cüzdanları ile postaneye gitmeleri gerekir. Çünkü şifre alabilmek için nüfuz cüzdanları ve T.C. kimlik numaralarına ihtiyaç vardır. Buradan e-Devlet şifre almaları çok uzun sürmeyecektir. Birkaç dakika içerisinde bu şifreyi alırsınız. Sonrasında internete bağlandığınız bir ortamda sistemin ana sayfasına T.C. kimlik numaranız ve de sistem şifreniz ile e-Devlete girişinizi yapabilirsiniz. Sistem otomatik olarak sizin şifrenizi güncelleştirecektir. Sizden kendinize ait bir başka şifre belirlemeniz gerekir. Bu şifre ile artık her seferinde sisteme girişinizi sağlarsınız.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sisteme sunduğu uygulama ile artık sizler de oturduğunuz yerden trafik cezasını sorgulatabilirsiniz. E-Devlet resmi sayfasına giriş yaptıktan sonra sol köşede bulunan e-Hizmetler bölümüne gelip hemen emniyet genel müdürlüğü alt başlığına tıklamanız gerekir. Hemen sonra ekrana açılacak olan sayfada yer alan bazı alanları doğru bilgilerle doldurmanız gerekir. Ve de aracınızın plakanızı da girdikten sonra üzerine kayıtlı olan ceza olup olmadığını büyük bir kolaylıkla öğrenebilirsiniz. HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işleminizi de yine aynı PTT’ ye giderek yapmanız gerekir. Öncelikle sizlere HGS nedir ve nerelerde kullanılır bunlardan bahsedelim.

Trafikte kullandığımız yollar, yapmış olduğumuz geçitlerden geçebilmek için bazı hatları vardır. Bu alanlardan geçiş yapabilmek için bizler üstlendiği bir sistem vardır. Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde köprülerde otobanlarda geçiş önceliği tanıyabilirsiniz. Trafiğin akışını bozmadan bilhassa trafikte daha az zaman harcayarak bu sistemden yararlanabilirsiniz. PTT HGS müşteri hizmetlerinin resmi internet sayfası üzerinden büyük bir kolaylıkla yapabilirsiniz. PTT’ ye giderek öncelikle bir Hızlı Geçiş Sisteminden geçebilmek için bir kart temin etmeniz gerekir. Sonrasında bu edinmiş olduğunuz karta belli bir miktar para yatırmanız ve karta bakiye yükletmelisiniz. Geçiş yaparken kartınızı kullanarak buradaki bakiyeyi kullanırsınız. Ama bir gün acil toplantınız çıktı ve işe daha erken gitmeniz gerekti. Ya da acil bir yere yetişmeniz gerekti. HGS sistemini kullanacaksınız ancak içindeki bakiyenizin yeterli olup olmadığını bilmiyorsunuz. Geçiş esnasında da trafiğe neden olmak istemiyorsanız yine bakiye sorgulama işleminizi internetten yapabilirsiniz. PTT’ ye gidip aracınızın önüne çip yerleştirerek cep telefonunuza bakiyenizin miktarını içeren bir bilgi mesajı alabilirsiniz. Böylece trafik hakkında en kolay ve en güncel sistemden yararlanarak işlemlerinizi daha kısa bir sürede yapabilirsiniz.

Haberin Devamı