Gazete Vatan Logo

HGS Kaçak Geçiş Sorgulama HGS Ceza Bilgilerini Öğrenin

HGS ceza sorgulama yaparak HGS kaçak geçişleriniz hakkında bilgi alabilirsiniz. HGS sorgulama yapmak ve HGS kaçak geçiş sorgulama ile istediğiniz bilgilere ulaşmak için haberdeki adımları takip edebilirsiniz.

HGS işlemlerinde vatandaşların istedikleri bilgilere ulaşabilmesi adına online olarak HGS müşteri hizmetleri portalı oluşturulmuştur. Böylece portal üzerindne yapacağınız sorgulamalar sayesinde sizelr de bilgi alabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinden yararlanmak için abone olunması gerekmektedir abone olmayan vatandaşların online olarak hizmet alması mümkün değildir. Abone olmayan kişilerin HGS konusunda yapabileceği tek sorgulama kaçak geçiş sorgulamasıdır.

HGS SORGULAMA

HGS KAÇAK GEÇİŞ SORGULAMA

TRAFİK CEZA SORGULAMA

Kaçak geçiş, abone olmadan HGS şeritlerinin kullanılması ile gerçekleşmektedir. Bu nedenle vatandaşların bilinçli olarak ya da farkında olmadan hızlı geçiş sistemi şeritlerini kullanması sonucunda kaçak geçiş yapmış olarak sistem tarafından tespit edilmektedir. Herhangi bir kişinin çalışmadığı ve tamamen elektronik denetleme sistemlerinin kullanılarak işlemlerin yapıldığı HGS sisteminde, kaçak geçiş gibi durumlarda anlık olarak tespit edilebilmektedir. Bu nedenle de abone olmadan yaptığınız geçişler tespit edilerek plaka üzerinden kişilere ceza yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Kaçak şekilde geçiş yaptığınızı düşünüyorsanız ya da HGS cezanızın olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, HGS sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. Yapacağınızsorgulama ile birlikte, herhangi bir cezanın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu bakımdan yapmanız gereken PTT tarafından oluşturulan hızlı geçiş sistemi ile ilgili portala giriş yaparak geçiş ihlali sorgulamasıdır. Geçiş ihlali sorgulama alanına plakanızı yazmanız yeterli olacaktır. Böylece sistem tarafından yapılacak olan araştırma ile birlikte, plaka üzerinde herhangi bir hgs kaçak geçiş bilgisinin olup olmadığına bakılacaktır. Sorgulama sonucunda herhangi bir ceza bulunuyorsa, yeni açılacak sayfada ceza ile ilgili detaylar yayınlanacaktır. Böylece aldığınız ceza ile detaylı bilgiye sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yapacağınız HGS sorgulama sonrasında HGS kaçak geçiş yapmış olduğunuzu ve kaçak geçiş sonucunda ceza aldığınızı öğrenirseniz, PTT üzerinden abonelik için başvuru yapmanız ile birlikte cezadan kurtulmanız mümkündür. Yeni abone olanların haklarında olan cezalar iptal edilmektedir. Fakat bunun için cezanın hemen ardından başvuru yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı