Gazete Vatan Logo

HGS kaçak geçiş ihlali sorgulama ve bakiye yükleme işlemleri

HGS yani hızlı geçiş sistemi trafik akışının daha kolay olmasını sağlayan bir sistemdir. HGS ile birlikte sürücüler yanlarında para taşımadan geçiş işlemlerini yapabilirler. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi nasıl yapılır? HGS bakiye yüklemi işlemi nasıl gerçekleştirilir? İşte HGS ile ilgili detaylar!

HGS kaçak geçiş ihlali sorgulama ve bakiye yükleme işlemleri

HGS kart ya da etiketiniz içinde ne kadar bakiye kaldığını PTT şubeleri aracılığı ile öğrenebilirsiniz. PTT şubelerinin yanı sıra PTT internet sitesinden de bakiye sorgulama işleminiz daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. PTT dışında bakiye sorgulama e-Devlet sistemi ile de yapılabilir. e-Devlet sistemine, e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafında bulunan ‘’Hizmetler’’ bölümü altından gerekli yeri seçerek öğrenebilirsiniz. Bakiyeniz az ise HGS bakiye yükleme işlemi yapmanız gerekmektedir.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

HGS bakiyeniz bittiğinde herhangi bir PTT şubesine giderek HGS kartınıza yükleme yapabilirsiniz. PTT şubeleri içinde bulunan Yüklematik cihazları ile de kendiniz daha hızlı bir şekilde yükleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı geçiş sistemini sürekli olarak kullanan bir sürücüyseniz anlaşmalı olan bankalardan bir tanesine HGS için otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Böylece HGS kartınızdaki bakiye azaldığında otomatik yükleme işlemi yapılacaktır. Bu da sizi yükleme yapma zahmetinden kurtararak zaman açısından tasarruf sağlayacaktır. Hem de geçişler esnasında bakiye yetersizliği sorununu yaşamamış olursunuz hem de bakiye yetersizliğinden dolayı yapılan geçiş nedeniyle cezaya maruz kalmazsınız. Geçiş merkezlerinin yakınlarındaki benzin istasyonları ve marketlerde bakiye yüklemesi yapmaktadır. Bunlar dışında diğer seçenekler ise e-Devlet sistemi ile yükleme ve telefon operatörleri aracılığı ile yükleme işlemidir.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Çeşitli nedenler ile HGS geçiş ihlali yapmış olabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sonrasında da bir ceza kesilir. Yapılmış olan bu ihlaller bazen farkına varılamayabilir. Farkına varılmayan bu geçiş ihlalleri sonrasında kesilen cezaların üzerine gecikme faizleri de eklenir. HGS geçiş ihlali için kesilen ceza bir hafta içinde ödenmelidir. Bir hafta içinde ödenmeyen cezalar için cezanın 11 katı ödeme yapılması istenir. Geçiş ihlalini sorgulamak için PTT’nin hgsmusteri.ptt.gov.tr sitesine girilmelidir. Açılan sayfada sağ üst tarafta ’’Geçiş İhlali Sorgulama’’ sekmesine tıklanır. Ardından sorgu yapılacak olan aracın plaka numarası yazılır. Sorgula butonuna tıklandıktan sonra araca ait bir HGS geçiş ihlali varsa ekranda bilgileri gözükecektir.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Cezasına İtiraz Yapılır mı?

Geçiş ihlali için gelen cezaya itiraz yapılabilmektedir. Ancak bunun için plakanın görünmemesi ya da geçiş esnasında araçta bulunan etiketin okunmaması gibi geçerli bir nedeninizin olması gereklidir. İtiraz için gerekli bir nedeniniz varsa itiraz dilekçesi yazarak Sulh Ceza Mahkemesine başvurmalısınız.