Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama ve bakiye sorgulama işlemini hangi internet sitesi üzerinden yapabilirim? HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemine dair merak edilenleri sizler için derledik.

HGS geçiş ihlali ve bakiye sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Ülkemiz sınırlarında ulaşımın büyük bir kısmı kara yolları ile sağlanmaktadır. Vatandaşlar daha hızlı ve kolay ulaşım imkanu için kara yolları üzerinde kendi kişisel araçlarını kullanmayı tercih etmektedirler. Kara yolları üzerinden ulaşımlarınızı gerçekleştirirken ücretli yollar olarak bilinen otobanlar daha rahat yolculuk gerçekleştirmeniz için kullanıma sunulmuş vaziyettedir. Çünkü otobanlar hem yolu kısaltma bakımından hem yolun düzgünlüğü bakımından diğer yollar ile kıyaslanamayacak kadar farklıdır. Bunlar gibi sebepler göz önünde bulundurularak bu yollardan ücret talep edilmektedir. Gişeler üzerinden alınan bu ücretler oldukça küçük miktarlardadır.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Daha önceki zamanlarda otobanlardan ücretlendirme işlemi OGS (Otomatik Geçiş Sistemi) üzerinden yapılmaktaydı. Ancak OGS sistemi gişelerde olası kuyrukların yaşanmasına sebebiyet verdiği için HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) sistemine geçiş yapmayı zorunlu kılmıştır. HGS sistemi duraklama yapmadan basit bir şekilde gişelerde ücretlendirme yapılmasına olanak sağlamaktadır. PTT şubesinden alacak olduğunuz HGS barkodunuzu aracınızın ön camına görünecek şekilde yapıştırmanız halinde HGS gişelerin ücretlendirme işlemini bu barkod üzerinden gerçekleştirmektedir. HGS bakiyesi almak için veya yeni üyelik açmak için araç sahibi aracın ruhsatı ile PTT şubesine giderek vezne görevlisine gerek yeni üyelik için müracaat yada var olan üyeliğine bakiye yükleyebilmektedir. HGS bakiyenizin bitmesi anında gişelerden geçiş yapabilirsiniz. Ancak bu geçiş ihlali yaptığınız anlamına gelmektedir. Bu da size ceza olarak geri dönebilmektedir. Bu ve bunlar gibi durumlar karşısından mağdur olmamak için HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemini kullanabilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemini kullanmak için ise ülkemizin resmi internet sitesi olan e Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Çünkü e Devlet sistemi ülkemizin resmi internet sitesi olduğu için ülkemizde bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak tek bir çatı altından işlem yapma imkanını vatandaşlarımıza sunmaktadır. Bu kolaylıklardan biri de HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemidir. Ancak e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet üyeliği almanız gerekmektedir. Bu e Devlet üyeliği için ise PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. PTT şubesinde yapmanız gereken tek işlem ise vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemlerin ardından vezne görevlisi sizden 2 TL işlem ücreti alarak T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu e Devlet şifresini ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet giriş ekranında bulunan ilgili bölümlere yazarak e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işlemidir.. HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işleminizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmek için e Devlet ana ekranında bulunan arama sekmesine HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkacak olan sayfa üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama bakiye sorgulama işleminizi gerçekleştirme şansına sahipsiniz.

Haberin Devamı