Gazete Vatan Logo

HGS geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama kamu hizmetleri burada!

geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemleri kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen hizmetlerdendir. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama ve trafik cezası sorgulama kamu hizmetleri burada!

Türkiye’de araç trafiği her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte oldukça ciddi sıkışıklıklara ve sorunlara sahne oluyor. Özellikle de modern çağın hızla gelişen teknolojisinin otomobil piyasasında yaratmakta olduğu önemli etkiler trafikte yaşanan sorunların ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçların karşılanabilmesi konusunda kamu kurumlarına düşen sorumluluğu arttırıyor. Türkiye’de karayollarında güvenli, düzenli ve rahat bir araç trafiği oluşturabilmek amacı ile ilgili kamu kurumları tarafından modern çağında ileri nesil teknolojileri bu alanda en aktif şekilde kullanılıyor. Türkiye’de karayollarında araç trafiğinin sıkışmasındaki en büyük etkiyi yaratan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin yetersiz kalan ve eskiyen sistemlerini değiştiriyor. PTT Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen geniş kapsamlı çalışma sonucunda geliştirilen ve tüm Türkiye’deki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi trafiğe önemli bir çözüm getiriyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern teknolojinin mobil sisteminin kullanıldığı Hızlı Geçiş Sistemi ücretli geçiş sistemi kapsamında araç sürücüleri köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılan önceki geçiş sistemleri OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi araçlarını durdurarak, kart okutma çilesiyle uğraşmak zorunda kalmıyor. Araçların ön camının kolay görünen bir noktasına yapıştırılan HGS etiketi HGS ücretli geçiş gişelerinden yapılan geçişler sırasında aracın durmasına gerek kalmadan mobil teknolojiyle geçiş ücretini alıyor. Böylelikle artık araçlar, ücretli geçiş gişelerinde durmayarak, seri geçişler yapabiliyor. Ayrıca PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından araç sürücülerine sunulan online HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte araç sürücüleri HGS kart bakiyesi durumlarını da internet üzerinden öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan ve HGS kart kullanıcılarının bakiye durumlarını internet üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olan HGS bakiye sorgulama hizmeti son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan bu bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte HGS bakiyesi durumunu öğrenebilmek için artık araç sürücüleri vakit kaybı yaşamıyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası üzerinden online HGS bakiye sorgulama işlemleri gerçekleştirebilmek için online hizmetlere üye olunması gerekiyor.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin web sayfasında hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Bu sayfa içerisinde müşteri hizmetleri ekranında bulunan yeni üyelik sayfasına ulaşılabiliyor. Üyelik işlemlerini ‘T.C. kimlik numarası’, ‘e-posta’ ve ‘şifre’ bilgisini girerek, gerçekleştiriliyor. Böylelikle internet üzerinden son derece pratik bir şekilde PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından HGS bakiye sorgulaması işlemlerini gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından kolay bir şekilde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor. HGS ücretli geçiş gişelerinde yapılan geçiş ihlallerine ilişkin olarak son derece pratik bir şekilde Hızlı Geçiş Sistemi geçiş ihlali cezasının bulunup, bulunmadığını online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri ile öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de karayollarındaki trafik kural ihlallerinin tespiti amaçlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde de aktif teknolojiden yararlanılıyor. Elektronik Denetleme Sistemi ve mobese kamera sistemleri gibi ileri nesil teknolojileri aktif şekilde trafik denetlemelerinde kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası beyanı için posta ile gönderimi tercih ediyor. Ayrıca dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama hizmeti ile kolay bir şekilde trafik cezasının bulunup, bulunmadığı ve bulunan trafik cezalarının güncel ve ayrıntılı dökümleri öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri trafik cezalarına ilişkin online sorgulamayı ise İnternet Vergi Dairesi’ndeki ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemleri de gün içerisinde 02:00-10:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile yapılabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasında yer alan online hizmetler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu web sayfasında sadece birkaç dakika içerisinde ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi’ bilgileri ile adlarına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup, bulunmadığını ve bulunan trafik cezalarının ayrıntılarını kolay bir şekilde öğrenilebiliyor.